Viikonloppu kului mökkeillessä ja siskon pojan rippijuhlissa. Jetta nautti mökkielämästä syömällä ihan kaikkea mahdollista. Todistettavasti ainakin puolimätää hauenpäätä, ruotoja, kalan perkuujätteitä (ehkä), hirvennahkaretaleita, kuivalihaa (varasti pöydältä), mitä lienee eläinten jätöksiä sekä useita tunnistamattomia asioita. Lienee syytä harkita ylimääräisen matokuurin antamista lähiaikoina. Ainakin sillä oli hauskaa, kun pääsi lempipuuhaansa eli syömiseen. Samalla sai tavata uusia ihmisiä, olla lasten kanssa (pieniä lapsia arasteli vähän) sekä viettää (valitettavasti) myös aika paljon aikaa autossa. Kunnialla selvittiin viikonlopusta ja siellä olisi ollut paljon tarjolla myös houkuttelivia jälki- (=makkararuutu) peltoja, mutta harmikseni sille ei jäänyt aikaa.

Tänään tehtiin pikkujuttuja. Ensinnäkin käytiin retkellä ja Jetta juoksenteli kyltymättömän oloisena laavua ympäri. Iltasella käytiin ampumassa (kaksi laukausta, etäisyys 30 m, Jetta söi nameja, ensimmäisen laukauksen aikana nosti päätä, toiseen ei reagoinut, söi ruokansa). Ennen ampumista otettiin makkararuutu sammaleiseen metsään. Jetalla oli niin paljon vauhtia, ettei meinannut malttaa millään haistella. Mutta kun pääsi alkuhössötyksestä eroon, alkoi haistella aika hyvin. Pari kertaa harhautui ulos ruudusta, mutta palasi takasin, kun huomasi, ettei nameja sieltä löydy.

Otettiin muutamia perusasentoja, sekä yhden askeleen seuraamisia namilla. Yhden askeleen juttuja otettiin puolenkymmentä. Se on kyllä paljon helpomaa ja hallittavampaa kuin namiseuruu, eikä sitä tänään otettukaan.

Kotona tunnariyritystä. Peitin ruoholla kapulan, Sami piti Jettaa (Jetta hinkui perään, onkohan mielentila väärä?) ja kun päästi irti, Jetta ryntäsi kapulanpiilotuspaikkaan sellaista vauhtia, että mennessään potkaisi kapulan esille. No ei siinä paljon mitään haistelua enää tarvinut. Otin sitten muutaman juoksuaskeleen poispäin, ja vaihdoin kapulan juustoon. Täytyy ehkä suunnitella seuraava yritys jotenkin toisella tavalla, että Jetta pääsee haistelemaankin, eikä vaan hössötä päämäärättömästi... Sitten se kyllä alkoi haistella piilotuskohtaa, kun oli jo hakenut kapulan sieltä, mutta mitäs se sitten enää hyödyttää :) Ehkä parasta ottaa seuraavaa kertaa varten valmiiksi pari kapulaa. Mitzukin pääsi vielä tekemään tunnarin niin, että laitettiin kapulat valmiiksi, niin ettei Mitzu nähnyt niitä (odotti autossa). Menikin hirveää vauhtia kapuloille ja vääriä ropeloimatta löysi oikean :) Edistystä tapahtunut! :) Jetan kanssa leluleikit olleet nyt tauolla jo useamman päivän, pitäisi testata sitäkin, ettei aivan unohdu :)

Tunnelmia vielä mökkireissulta.

jem.jpg
Jetta tähyää järvelle.

jem2.jpg
Iltatunnelmia.

ilta.jpg
Aurinko ei laske nyt ollenkaan.