Olin eilen katsomassa Rovaniemellä Semmareiden konserttia. Vitsit että ne ovat show-miehiä ne! Konsertti oli kyllä hieno! Sieltä kun tulin, niin lähdin Mitzun kanssa vielä keskellä yötä lenkille, oli ihana lämmin ja valoisa kesäyö. Yritin etsiä reittiä yhdelle laavulle (talvella sinne menee latu), mutta päädyin aina joko suon tai ojan reunaan. Ei auttanut muu kuin nöyränä töpötellä takaisin omia jälkiä niin kuin pikkukoira. Lenkiltä palattuani en saanut millään unta ja innostuin lukemaan yhtä kirjaa, niin että hoksimatta kello olikin jo kuusi aamulla kun olin saanut kirjan luetuksi loppuun (hups).

Tänään yritin vähän toisesta paikkaa jatkaa sen reitin etsimistä laavulle (olisipa edes kartta), mutta taas sama homma, kävelin polkuja ja tien pohjia ristiin rastiin, mutta aina päädyin joko vetelän suon tai jonkun vesistön reunaan. Pakko oli luovuttaa ja mennä sinne laavulle samaa kautta kuin aina ennenkin, eli autolla ensin vajaan kilometrin päähän laavusta ja siitä kävellen. Jetta sitten tuli kokeilleeksi myös uimista Tornionjoessa (jonka vesi tuskin kovin hellii lämmöllä tähän aikaan, tulvikin jonkin verran). Tuli ainakin todettua, että kyllä se pentu vaan osaa uida ihan itsestään ;) Ehkä se sitten viilensi sopivasti oloa kuumana päivänä.

Päivällä otettiin vähän kaketreeniä, istu-seis-istu -vaihtoja. Käytin nyt myös käskyjä, vaikka eipä se taida niistä vielä mitään tajuta. Illalla ammuttiin, 3 laukausta n. 30 metrin päästä. Jetta söi ruokaansa, eikä korvaansa lotkauttanut.

Sitten yksi pieni jälkiyritys. Pellolle pieni kolmio aloituskohtaan, jossa lihapullanpaloja ja siitä lähti pieni jälki eteenpäin, 2 namia joka askeleella. Mutta huoh, hirveä vauhti ja tohotus. Meni suurin piirtein jäljen päällä, mutta kova vauhti, eikä malttanut syödä nameja. Otin valjaista kiinni, jarrutin menoa ja näytin erikseen jalanjälkiä, jolloin vähän malttoi haistella, mutta sitten se jälkikin jo loppui. Oli ehkä vaan sellaiset vajaa 10 m. Huomenna on onneksi ohjattu jälkitreeni, jospa saisin siellä vähän neuvoja, mitä kannattaisi tehdä. Tosin viimeksi reeneissä Jetta jäljesti oikein esimerkillisesti. Menee vähän väärin päin, että kun olisi neuvoja tarjolla, niin silloin ei tietenkään mitään ongelmaa olekaan ja kotona sitten ei tahdo onnistua millään. No, eiköhän se tästä pikkuhiljaa.

Lihapullilla myöhemmin yhden asekeleen seuruita, menivät ihan hyvin ja kovasti pakkasi olemaan vauhtia. Kunhan on tarkkana, että palkkaa vain suorista asennoista (mikä tämän Vauhti-epelin kanssa on joskus aika vaikeaa ;)