mipm.jpg
Mitzu on Tokossa Lapin piirinmestari!!!

Tänään (la 26.7.) siis kisattiin Rovaniemellä piirinmestaruudesta ja kerhonmestaruudesta. Tuomarina Piritta Pärssinen. Mitzu-vanhus näytti kyntensä ja korjasi potin kotiin! Pisteillä 284,5 sijoitus 1/6 ja piirinmestaruusvoitto ja Rovaniemen käyttökoirien kerhonmestaruus! Huh, minkä teki :) Olin niin onnellinen, että Mitzu selvisi kisasta niin hienosti. Ilma oli kuuma ja kenttä paahteinen, ja Mitzun viimeaikaiset sairastelut ja rauhallisuusjaksot muistaen onnistuminen tuntui sitäkin hienommalta! Jopa tunnari onnistui! :))

Liikkeet tehtiin kaikki putkeen, paikallaolot olivat alussa. Meille kyllä Mitzun kanssa sopiikin, että kaikki otetaan putkeen, sillä silloin meidän on kaikkein helpoin keskittyä. Tosin hieman minua huolestutti Mitzun jaksaminen, koska oli kuuma keli. 

Oltiin suoritusvuorossa ensimmäisenä ja seuraaminen oli kyllä jotakin aivan älyttömän ihmeellistä. Mitzu tuntui olevan aivan omissa maailmoissaan, yksi perusasento jäi tekemättä ja välillä se vilkuili ympärilleen ja vaikka mitä. Ei ollut oikein mukana. Onneksi seuruu kuitenkin muuttui paremmaksi, kun Mitzu ensin pääsi vauhtiin. Ehkä kehään valmistautuminen hieman sitten epäonnistui, eikä koira ollut heti parhaimmillaan. Niin, ja pitäisi opettaa se muuten seuraamaan myös peruuttaessa...

Pisteet:
Paikkaistuminen 10 (hyvä!)
Paikkamakuu 9,5 (olisi saanut nousta istumaan paremmin, muuten ok)
Seuruu 7,5 (sitten kun heräsi ja pääsi mukaan, niin ihan hyvä, vasemmalle käännöksissä heitti vähän minun taakse)
Idari 8,5 (tosi hyvä, mutta pääapu istumisessa)
Luoksetulo 9 (seisahtuminen olisi voinut olla napakampi, pieni törmäys lopussa, mutta silti aika hieno! :)
Ruutu 10 (hyvä merkki, hyvä ruutu, hyvä poiskutsu, mutta koko homma oli vähän "löysä", ei sellainen kiihkeä, niin kuin ennenvanhaan)
Ohjattu 7,5 (hyvä merkki, hyvä nouto, mutta pureskeli)
Metallinouto 10 (ihan hyvä, joskin sekin vähän hidas)
Tunnari 9 (JEE, JEE, JEE!! YSI! Mitäs tähän muuta sanoo?!?)
Kaket 8 (pakitti eka vaihdossa ja tuli eteen seis-istu -vaihdossa, ja minulla vartaloapu, siitä pitää päästä eroon!)

Nämä pisteet sitten riittivät pm-voittoon. Hienoa! Mie kun jo aiemmin ajattelin, että SM:t ovat Mitzun viimeiset kisat, mutta hyvä, että käytiin vielä PM:ssäkin :)

Jetta oli mukana turistina ja harjoitteli kentän laidalla rauhassa olemista. Muuten meni hyvin, mutta kun otin vähän tokoa Varjo-porokoiran kanssa, se oli Jetalle liikaa.

Sen lisäksi Jetta ui joessa varmaan puoli tuntia. Jetta oli pitkässä hihnassa, mutta se ui siltikin (paikallaan). Kutsumalla sitä ei saanut uimasta pois, mutta onneksi saatoin hilata sen siitä hihnasta rannalle ;)

Voiton kunniaksi Mitzu tarjosi meille ruuat Rossossa. Tarjoilija unohti tilauksemme, joten jouduimme odottamaan ruokaa pitkään, mutta vastaavasti saimme ilmaiseksi juomat ja jälkiruuan. Ei hullumpi keikka :)

Kiitokset Rovaniemen porukalle hyvistä järjestelyistä ja mukavasta kisaseurasta! :) Onnittelut kanssakisaajille hienoista suorituksista! Sekä Helille valokuvausavusta :)

mipm1.jpg
Kyllä se seuraaminenkin sitten lopulta onnistui :)

mipm2.jpg
Ruudun merkille vauhdilla.

mipm3.jpg
Osui hyvin ruudun keskelle.

mipm4.jpg
Vauhdilla sivulle!

mipm5.jpg
Tunnari onnistui, onnistui, onnistui!!! :-D