Käytiinpä tokottelemassa aurinkoisessa syyssäässä koulun kentällä. Mitzu otti mielenvirkistystokot, eli ei muuta kuin pienen seuruun, ruudun, ohjatun ja tunnarin. Tunnari meni tällä kertaa vallan loistavasti :) No ei lasketa sitä, että tiputti kapulan suustaan omia aikojaan sivulla ollessaan. Mutta se itse tunnari meni hyvin, haisteli rauhallisesti, ei tökkinyt vääriä ja toi oman.

Jetalla oli tällä kertaa hieman erilainen strategia, ja tuntui että se toimi aika kivasti. Olen aiemmin ottanut rauhallisia juttuja ensin ja sitten siirtynyt lelupalkkajuttuihin. Nyt tein toisin päin, leikin aluksi patukalla. Patukka oli uusi tuttavuus Jetalle ja se tykkäsi siitä kovasti! Ensin otettiin luoksetulo. Tuli kovaa eikä välittänyt samaan aikaan kentän reunaa tallustelleesta sakemannista. Jetan tapaista olisi hyvinkin voinut olla kesken kaiken lähteä moikkaamaan koiraa... Yhden kerran otettiin ruutua, siten että siellä oli alusta keskellä. Jetta meinasi ensin mennä lennättämään merkkiä, mutta muuttikin sitten mielensä ja meni alustalle ruudun keskelle. Heitin lelun palkaksi. Sitten otettiin metallinouto. Tähän asti on tehty pienellä kapulalla, mutta nyt se ei ollut mukana (jäi kotiin unohtuneen reeniliivin taskuun), joten otettiin isolla metallikapulalla. Kovaa vauhtia meni Jetta kapulalle ja samaa vauhtia lähti palauttamaan, mutta tipautti sen maahan paria metriä ennen minua. Seisoin vaan paikallani lelu selän takana, jolloin Jetta äkkiä hoksasi, että kannattaa vissiin tuoda käteen asti. Palkaksi kunnon revitykset. Tunnarin piilotusta otettiin, Jetta löysi hyvin kapulan ja toi sen minulle, mutta tipautti sen jalkojeni juureen. Palkkasin namilla, täytyy tuota käteen palautusta tietty harjoitella sitten erikseen.

Sitten pienen hömpöttelyn jälkeen otettin perusasento- ja kontaktireeniä. Hyvin malttoi keskittyä muutaman toiston, mutta sitten ruudun houkutus kävi ylivoimaisen suureksi ja Jetta juoksi ruutuun ja kävi hakemassa alustan ruudusta ja toi sen minulle. Hassu koira. Sitten 1-3 askeleen seuruita namilla auttaen. 1-2 askelta meni hyvin, mutta jos otin 3 askelta, pyrki poikittamaan ja irtoamaan. Välissä vielä pieni leikki- ja vapaahetki ja lopuksi seisahtumisleikkiä pallon kanssa. Jetta pysähtyy jo oikeastaan aika hyvin käskyn kuullessaan ja sitten heitän pallon palkaksi. Oli pari uutta lelua käytössä ja Jetta oli niistä innoissaan :) Toi mielellään patukkaa revitettäväksi ja vaihtoi palloa ja patukkaa vuorotelleen toisiinsa. Kun Jetta oli pentu, olin aivan epätoivoinen, että se ei opi kahden lelun leikkiä. Nyt se kuitenkin osaa ja haluaa vaihtaa lelun toiseen leluun, joten no problem :) Ainakin tänään meni hvyin.