No niin, aloitetaanpas taas alusta, kun teksti hävisi. Viikonloppuna käytiin ruskaretkellä ja lenkkeiltiin, mutta ei reenattu mitään, normaaleja ruokakuppi-istumisia lukuunottamatta. On se vaan ihme, ettei edistystä tapahdu :-o Maanantaipäivä menikin sitten heppahommissa.

Eilen käytiin Rovaniemellä. Tapasin venäläisiä, jotka ovat tuttuja entisistä töistä. Jostakin syystä Jetta pelkäsi niitä aluksi ihan hirveästi. Mutta vähän tilanteeseen tutustuttuaan uskalsi lipaista muutamaa naista jopa naamasta :) Lasten seurasta Jetta ei ilahtunut. Toisaalta ne käyttäytyivätkin Jetan mielestä varmasti oudosti (tuijottivat, yrittivät kaapata syliin, taputtivat päähän jne.) Vieraitten syötettyä kasan keksejä (ei auttanut selittää, että ei sen saa tuollaisia syödä ja reeneihinkin tässä oltaisiin menossa), tilanne vaikutti Jetan mielestä jo huomattavasti vähemmän epäilyttävältä :)

Jälkitreeneissä käytiin. Tein Jetalle ehkä 50 metriä pitkän jäljen sammaleiseen maahan. Tuulta jonkin verran, kuiva keli. Nami joka askeleella, yksi välipurkki ja nyt ensi kertaa mukana selvä kaarros. Ei aivan kulma, mutta selvä kaarre kuitenkin. Välissä tehtiin toisille koirille esineruutuja ja muutan muun koiran jäljet, joten jälki vanheni ainakin tunnin, jos ei enemmänkin.

Jetta selvisi oikein hienosti! Laitoin Jetan jäljelle sivusta, jolloin jäljelle tuli ehkä jopa yhden askeleen mittainen "jana" :) Jetta meni oikein hienosti jälkeä pitkin. Välillä meni vähän sivuun, mutta palasi takaisin jäljelle. Jonkin verran välillä rynni, mutta ei paljon. Parasta oli kuitenkin se, että meni koko ajan nenä maassa ja nuuski, niin että tuhina kuului :) Tuossa on tapahtunut paljon edistystä viime aikoina, siis siinä, että nenä pysyy maassa. Ajattelinkin, että ensi kerralla voisi ehkä vähän jättää nameja pois, ettei nami olisi enää ihan joka askeleella. Jäljellä oli myös yhden (tosi pienen) puunrungon ylitys, jonka kohdalla Jetta hetken ihmetteli, mihin jälki jatkuu, mutta huomasi pian itse. Myös kaarroksen Jetta selvitti hyvin. Täytyisi kehitellä jotakin vähemmän haisevaa ja terveellisempää namia, kun nyt olen käyttänyt makkaraa...  

Välissä kävin seuraamassa Karma-koiran jälkeä, jonka aikana tulikin jo pimeä. Jetan esineharjoitus piti sitten tehdä pimeässä. Tehtiin vain ihan helposti niin, että pari vierasta esinetta maahan ja toin Jetan siihen lähelle hihnassa. Ensin meinasi mennä rynnimiseksi, kunnes muisti, että ai niin, tämä onkin se haistelutehtävä. Sieltä pimeydestä se sitten nappasi esineen, jonka toi minulle ja palkaksi revitykset. Toisen esineen kanssa sama homma. Aika hienosti, oli sentään pilkkopimeä :) Ei ainakaan voinut käyttää silmiään. Nyt täytyykin vaihtaa reenit viikonlopulle, koska iltaisin tulee niin aikaisin pimeä. Pari viikkoa on taukoa ja sitten jatketaan lauantaisin. Kiitokset taas Rovaniemen porukalle reeneistä :)

Muutama kuva vielä.

jeprofsk08.jpg
Jetta tarkkana.

misk08.jpg
Mitzu rannalla.

jehypsk08.jpg
Ei ole yhtään kylmää vettä! -tuumaa Jetta.

rusksk08.jpg
Ruskaa.

jemikt.jpg
Isäkin oli retkeilemässä.
Just tällä hetkellä huomasin, että Jetta oli pyörinyt ihmisp**ssa...