Tänään käytiin Jetan kanssa hallilla, kun siellä oli näyttelytreeni. Saatiin koirista vähän häiriötä. Tai oikeastaan aika paljonkin, sillä paikalle sattui melko äänekästä sakkia, ja hyvä niin :) Jetta ei ollut ympärillä pyörivistä koirista millänsäkään, vaikka viuhahtelivat nenän edestä. Keskittyi hommiin hyvin.

Alkuleikin jälkeen seuruuta. Pidin nameja kädessä, ja jos tuntui, että Jetta meni liian eteen tai liian tiivisti, ohjasin namikädellä oikeaan paikkaan. Ihan hyvin toimi. Kohtuullisen pitkä pätkä, jossa normaalia, perusasentoja, juoksua (varmuuden vuoksi imuttamalla), askeleita, käännöksiä ja peruutusta. Palkkailin väilllä namilla.

Liikkeestä maahanmeno, takapalkka. Jouduin toistamaan käskyn, ennen kuin toimi... Miksi minusta alkaa tuntua, että aina pitää sanoa toiseen kertaan, ennen kuin jotakin tapahtuu? Oli siellä kyllä meteliäkin, mutta kyllä se käsky olisi pitänyt kuulua.

Luoksetulo suorana eteentuloon asti, palkkasin myös odottamisesta. Ok.

Liikkeestä seisominen, käytin virittelyä, pitäisi muistaa se joka kerta. Seisahtuminen oli hyvä, odottaminenkin hyvä, takapalkalle.

Kakeja otin pari vaihtoa i-m. Pikkusen peruutti istumisessa, mutta vaan ihan vähän. Maahankin meni eka käskyllä.

Noutoa. Ensin pitoa, sitten kokonainen (palkka myös odottamisesta) ja vauhtinouto. Ei tule koskaan harjoiteluta edestä sivulle siirtymistä, ehkä pitäisi. 

Lopuksi laitoin Jetan paikkamakuuseen n. 10 minuutiksi, ja se oli tosi nätisti ja hiljaa! :) Juttelin välillä siinä toisten kanssa ja kävin silittelmässä Jettaa, kun se oli nätisti. Taisi se muutaman kerran vingahtaa, mutta ei ollut millänsäkään nenän alta ohi viuhahtavista koirista. Hyvä Jetta, joskus me vielä osataan se paikkamakuukin! :) No, nousi kyllä juuri kun olin sitä vapauttamassa (mutta en vielä sanonut vapautussanaa), liian tehokas koira. Pienellä murahduksella kyllä meni takaisin makaamaan ja sitten oikeaoppinen vapautus. Pillit pussiin.


Oiskohan se kohta lumitöiden paikka, kun lunta alkaa olla portailla kainaloihin asti? ;)