Päivä kului hallilla mätsärissä ja möllitokossa. Olin itse möllitokon järjestäjänä, sihtreerinä, liikkeenohjaajana ja kaikkina muina toimihenkilöinä, paitsi onneksi saimme tuomariksi Heidin, niin ei sentään ihan kaikkea tarvinut hoitaa ite. Mukavia möllitokolaisia pyörähti Pellossa!

Mätsärin lapsi ja koira -kisaan osallistui Pyry lainaamalla Maijan Maaru-lappalaisen kilpailuun. Sijoitus hienosti kolmas ja esittäjällä ehdottomasti kehän aurinkoisin hymy ja letkein asenne! Olivat kyllä aika kiva pari (vaikka olenkin vähän puolueellinen sanomaan).  Lisäbonuksena palkittiin Maaru mätsärin vanhimpana osallistujana. 


Pyry 2,5 vuotta ja Maaru 11,5 vuotta, nuoruuden into ja vanhuuden viisaus täydensivät toisaan. Kivaa oli!

Kun möllitoko oli saatu onnellisesti vedettyä läpi, kiiruhdin äkkiä hakemaan Jetan kotoa ja kerkesin treenata sen kanssa häiriötä pahimmissa lopputohinoissa ja aplodeissa. Olin oikeastaan ihan postiviisesti yllättynyt. Sillä aikaa kun laittelin treenihommia valmiiksi, Jetta oli pötköttämässä. Äänteli, mutta pysyi kuitenkin maassa. Sitten kun pääsi tekemään hommia, pystyi täysin sulkemaa aplodit pois mielestään, hienoa! Edelleen tuppasi vähän kuohahtamaan silloin, kun aplodeja tuli ja se "ei tehnyt mitään". Pari kertaa jouduin myös seuruussa huomauttamaan keskittymisen herpaantumisesta aplodien kohdalla, mutta ei tarvinnut sen jälkeen huomauttaa. 

Ruutua, ensin monta paikanhakua alustalla, läheltä. Muutama sivusta sisään, muut ok. Yksi lähetys merkiltä ruutuun asti, meni kovaa ja hienosti, apupalkkari heitti pallon ruutuun. 

Tein seuraamista liikkeenohjauksella. Ok, häiriöt huomioon ottaen. 

Zeta, S-I-M. Hyvää perussettiä, palkkasin kaikesta. Asennosta, pysymisestä, mukaanlähdöstä, seuruusta. Ai niin, seisomisessa pyörähti palkan jälkeen sivuttain, kun menin taakse. Korjasin.

Kaket liikkurilla. I-S-M-S vinotti vähän oikealle (hyvä, sillä yleensä vasemmalle), en tiiä pakittiko pahasti, palkkasin tuossa vaiheessa, kun meni niin hienosti. 

Hyppynouto. Hyvä.

Lopuksi paikkaistuminen. Oli aplodeja. Vieressä teki toinen koira kakeja. Jetta istui kuin tatti :)) Tosin vähän huolestuneen näköisenä. Namikupille.

Jetta meni BIS-kehän ajaksi autoon, luulen että se olisi ollut jo liikaa. Kun oli saatu halli siivottua, otin vielä Maijan avustuksella ohjatun suuntia namikupeilla. Varmaa työskentelyä! Ja iloista.

Uuups, sanoinko jotain treenimäärien vähentämisestä.... No oli ihan pakko, kun oli niin hieno ja ainutlaatuinen häiriötreeni!!

Maijalle vielä kiitos Maarun lainasta ja elämysten tuottamisesta Pyrylle. Kiitokset myös möllitoko- ja mätsärijärjestysporukalle. Koiria oli noin 70. Aika homma vetää rulianssi läpi ;)