Jetta puree paljon ja kovaa. Kaikkea mitä eteen sattuu ja vaikka ei sattuisi aivan eteenkään. Olemme jo aloittaneet pikkuleikeillä. Kun into on kova, kiskotaan vähän lelua. Jettaa pelottaa vielä Mitzun haukkuminen, mutta muuten se on rohkea pikku koira. Ja ahne kuin mikä! Kakat on tulleet hyvin jo ulos, ja lirutkin sattuvat sisällä aika hyvin jo paperille. Hyvällä alulla jo ulostekemiset.

Olemme ottaneet jo pieniä "luoksetuloja" tai nimenopetteluja. Kun Jetta on tulossa luokse, kutsun sitä nimeltä ja annan pienen juustopalan. Samoin olen houkutellut juuston palalla istumaan, ja kun juustoa vie pään yli, pentu istahtaa.

Jetta on erittäin taipuvainen käyttämään ääntään, täytyy muistaa, ettei huomioi sitä, ennen kuin hiljenee.

Ulkona on jo paljon rohkeampi ja lähtee jo vähän kauemmaskin jaloista. Jopa siinä määrin, että vaikuttaa jo melkein uhkarohkealta välillä. Kiipeilee valtaisien lumipenkkojen päälle ja muuta.

Tänään meillä olikin kaupunkinpäivä! Käytiin Rovaniemellä minun entisellä työpaikalla, jossa oli kiva juosta ympäri toimistoja, kauppakeskusksessa ja sen ympäristössä ihmettelemässä menoa. Ihmeen rohkea pentu. Välillä tosin alkoi pennuttaa ja piti päästä takin sisälle vähäksi aikaa turvaan ja lämpimään.

Käytiin myös koirakentällä tapaamassa ihmisiä ja kuuntelemassa juna-aseman ääniä sekä ylipörpöttäviä helikoptereita.

Pienet "luoksetuloharjoitukset" ja nimen opiskelu jatkuvat. Myös istumisesta saa sillointällöin namia.

Pentuaitauksesta pääsee pois vain, jos ei hyppää aitaa vasten.

Kun Jetta ei ole pentuaitauksessa, se syö kaikkea, mitä kämpän (seinistä) irti saa. Johdot ja muut on teipattu piiloon, mutta tarkkana saa olla, ettei pääse järsimään mitään vaarallista.

1438992.jpg

Väsynyt pentu on onnellinen pentu :)