Sunnuntaina on tullu viimeksi reenailtua. Aamusta innostuin huvikseni kokeilemaan ruutua kotipihalla. Vietiin lelu yhdessä, pakitettiin pois, pysäytin ja "jes" vapautin palkalle ruutuun. Koska meni sivusta sisään, otin uudelleen toisesta suunnasta. Meni yllättävän innokkaasti. 

Jälki! Viimeinen laatuaan, ennen kuin ainoa jälkireeniseura häippäsee. Ei ollunna oikein jälkitreenien päivä tänään.

Esineruutu. Huomattiin, että se että treenaa toisen autossa olevilla esineillä ei ole = vieras esine. On haetutettu toistemme esineitä ja pidetty niitä vieraana, mutta tuttujahan ne ovatkin olleet.... Eli nyt kun oli ihan vieraat-vieraat esineet (otettiin jotain hallilta löytynyttä rojua mukaan: koiranharja, käyttämätön maalisuti, hanskasutti), niin kumpikaan koirista ei suostunut niitä tuomaan, eikä varsinkaan Jetta. Eli vieraita esineitä peliin! Jetalle piti näyttää helpoin esineistä (hanska) ja seki piti tehä pari kolme kertaa, ennen kuin se älysi tuua sen. Sitä harjaa se ei meinannu suostua ees ottamaan käestä suuhun... Maalisutia en viittiny ees kokeilla. Mutta ei siis tosiaankaan reagoinut mitenkään niihin vieraisiin esineisiin. 

Jälki. Tehtiin peltojälki. Pellolla on tehty Jetalle paljon eka kesänä, mutta ei sen jälkeen. Ei se kyllä meinannut onnistua millään. Kepit esineenä, neki sahasin juuri ennen jäljentekoa. Pelto oli märkä, lainehti paikoin vettä. Nameja oli siellä täällä jäljellä, mutta ei kovin paljoa auttanut. Jetalla oli vaikeuksia päästä vauhtiin, se enimmäkseen haakuroi ympäriinsä. Keppeihin reagoi nuuskaisemalla niitä, olisi pitänyt ite olla nopeampi niiden palkkaamisessa. Jossain kohtaa pääsi jyvälle jäljestä, mutta sitten taas hukkasi sen. Ihan ennen jäljen loppua pääsi vauhtiin. Ehkä viimiset 30 metriä jäljesti kunnolla, askel askeleelta ja ihan rytmissä. 

Joten kaikki meni aika huonosti, mutta sinänsä oli hyvä ja opettavainen kokemus, että vaikka on vaikeuksia ja tulee eksymisiä, niin kuitenkin kaikesta selvittiin :)

Ai niin. Koiraa ei enää näkyny loppuiltana. Se ei jaksanu enää herätä ees syömään. Oli vissiin joutunu laittamaan harmaita aivosolujaan vähän liikkeelle ja väsyttänyt ittensä. 

Ai niin myös. Olin jo unohtanut, että tarjosi vikalle kepille maahanmenoa, kuten reenikaveri ansiokkaasti muistutti ;)

Ai niin nro 3! Olin hukata Jetan uudet Vänttiset :o En löytäny niitä reenien jälkeen mistään! Ajattelin, että niiden oli pakko ollu jäädä jonneki sinne. Pimiän päissä sitten onneksi löysin ne (valjaiden heijastimien ja taskulampun ansiosta ;) sieltä esineruudun reunalta! Olis kyllä harmittanu, jos meidän palkintovaljaat ois hävinny lopullisesti. Tämä hatara pää...