No nyt pitää äkkiä ja tiivistetysti jotakin kirjoittaa eilisen ja tämän päivän treenistä, ettei jää kokonaan kirjoittamatta...

Eilen siis hallilla vierailevia tähtiä (valkoinenpaimenkoira Pessi omistajineen) sekä Molla-Pellontreenikaveri. Otinkin sitten hallille vain Mitzun mukaan, kun katsottiin evl-liikkeitä. Kylläpäs vanha rouva oli innoissaan, mutta vauhti on kyllä selvästi hidastunut. Hyvin muisti liikkeet, vaikka ei ole kai puoleen vuoteen tehnyt mitään. Paikallolot aluksi, istuminen ok, maahanmenossa meni maahan toisen käskyllä, eikä noussut istumaan edes kolmannella.

Seuraaminen meni yllättävän hyvin! Idarissa ei ongelmaa. Luoksetulossa seisominen pitkäksi ja maahamenoon toinen käsky, sekä sivulletulo huono (vino). Ruutu meni hyvin, jos olisi ollut kisatilanne, olisin siirtänyt taaksepäin, oli ihan etureunassa. Tauon jälkeen ohjattu, jossa huonosti merkille, mutta ohjattuna hyvä, nouto hyvä, mutta tiputti ennen luovutusta. Hyppynouto mallikas! Tunnarissa masiteli jokaista väärää ennen kuin tuli oikean kohdalle, mutta toi sentään oikean. Kakeissa istumasta seisomaan kaksi käskyä, mutta muut ok! Ihana reenata vanhan osaavan koiran kanssa, kun tulee sellainen olo, että on sitä joskus jotakin onnistunut opettamaankin koiralle.

Sitten tultiin kotiin ja lähipihalla Jetan kanssa näytin, mitä juttuja nuoren koiran kanssa voi reenailla. Eli Jetta teki läpi kaiken, minkä osaa. Seuruu ihan hyvää. Kakevaihdot muistaakseni ihan jees. Tai sitten se tarjos maahanmenoa joka väliin, en muista tarkkaan. Liikkeestä seisominen hyvä, mutta maahameno ei onnistunut.

Kapulan pito huonoa, ote löysä, eikä meinaa korjaantua millään. Kutsunotuo ihan siedettävä. Vauhtinouto hyvä. Tunnarikapulan nosti piilosta, mutta tiputti välille. Luoksetulon otin toista kertaa vasta perille asti, hyvä. Eteensitumiset hitaita ja huonoja. Näytin ensin alustan koskemista, sitten ruutua. Jetta oli näistä hommista jotenkin ihan pihalla. Koskeminen huonoa, ruutu ja alusta siellä huonoa. Se oli muutenkin ihan puhki ja läähätyksissä. Olihan tuo pisin reeni, mitä se on koskaan tehnyt, mutta se oli jotenkin hirveän ponnettoman oloinen. Välillä tulee mieleen, että ei kai se ole jotenkin kipeä, kun se syökin niin hitaasti ja vähän haluttomasti. Eilen jäi jopa vähän ruokaa kuppiin, mikä on kyllä ennen kuulumatonta.

Tänään tulikin sitten hallille ihan ex tempore treeni Jetan kanssa. Oli Pyry mukana kantoliinassa, joten oli huono reenata, mutta eipä tullut ainakaan vilkuiltua koiraa. Onneksi reenikaveri naksutteli, niin tiesi milloin palkata. Jetta otti seuruuta, pidempi pätkä, hyvä! Liikkeestä seisahtumista ja siinä pysymistä (hyvä!) ja liikkestä maahanmenoa (huono). Luoksetulo perille asti (hyvä!) ja loppuun vauhtiluokstulo. Jetta oli tänään taitava.

molla.jpg
Reenikaveri Molla (kuva: Anna-Leena)