Tänä aamuna oltiin Nemon kanssa aikaisessa. Aamuseiskalta oli jo jälki tallattu.

Tein esineruututreenin vain yhdellä esineellä. Tallasin kapean pitkän suikaleen ja vein perälle lastenkengän. Nemo laukkoi jonkin verran ruudun ulkopuolella (kävi myös minun selän takana), mutta en tiennyt olisiko pitänyt komentaa se pois ja lähettää ruutuun uudestaan, että pysyisi tallatulla alueella. Koska olin asiasta epävarma ja koska koira työskenteli koko ajan, niin annoin juosta. Parin lenkin jälkeen alkoi juosta ruutukaistaletta siksakkia, ja lopulta sai hajun esineestä ja toi sen.

Välissä käytiin lenkkeilemässä pururadan ympäri.

Jälki ehti vanhentua pikkusen vajaan tunnin. Siinä oli kuusi keppiä, jotka olin merkannut selkeästi. Sammaleista, välillä kosteaa ja välillä kivikkoista maastoa. Pituutta n. 700 metriä.

Janalle lähti hyvin polkua pitkin ja kääntyi varmasti oikeaan suuntaan. Ensimmäisen kepin ilmaisi hienosti. Välillä tuntui haahuilevan vähän, jolloin jarruttelin, että ottaisi nenän tarkemmin käyttöön. Kulmissa tarkasteli suuntia jonkin verran. Toisesta kepukasta olisi ehkä mennyt ohi, jos en olisi vähän jarrannut. Jäljen loppua kohti ilmaisu muuttui varmemmaksi. Kepeistä palkkasin keppileikillä ja ruualla. Oli mielenkiintoista oppia lisää Nemon reaktioista sen jäljestäessä. Kun olin itse tallannut jäljen ja vielä merkannut kepit, muistin aika tarkoin, missä jälki menee ja huomasin, kun Nemo oli epävarma tai ei ollut kunnolla jäljenpäällä, niin silloin hidastin omaa menoa, että saa aikaa tarkentaa jäljen kohtaa. Kaikenkaikkiaan kiva jälki! Sääskiä ja mäkäräisiä vain ihan surkean mahdottoman paljon!

Erityismaininta, että Nemo tuntui todella nyt haluavan nameja ja haukkasi jopa kerran minua sormeen! Kun yleensä sitä eivät namit juuri kiinnosta.  Nemo syö nyt aamuisin kuivamuonaa ja iltaisin lihaa. Kun vaihdoin kuivamuonamerkkiä (kokeilen Booster Energyä), Nemo heitti kuivamuonan syömisen, koska ei tunnu tykkäävän uudesta ruuasta ja on elänyt nyt siis vain puolella kilolla lihaa per päivä. Ehkä siinä samalla ovat namitkin saaneet vähän lisäarvoa.

Kotiin tultuamme Nemo häipyi nukkumaan ja me alettiin pakkailla lomareissua varten :)

IMG_20150719_084833.jpg

jalki_19072015.jpg
Tallattu ja ajettu jälki. (Tuo luotisuora viiva ei kuulu kumpaankaan, vaan on hyppy aloituspaikasta lopetuspaikkaan ;)