Eilen pelkkä tunnari kotipihalla, ei muuta. Kasa jo vähän hajallaan, oma kapula takana peitossa. Ok homma!

Tänään Salmilompolossa retkellä. Kaksi kertaa mettäkepin haku tunnariorientaationa. Sitten kokeilu. Joku oli vuollut sytöiksi vähän tunnarikapulaa muistuttavia keppisiä, kokeiltiin niillä oikeaa tunnaria, ja sekin onnistui, huhhui, huimaa!

Retkeltä lähes suoraan treeneihin. Pienen lenkin jälkeen hallin pihalla ensin taas mettäkepin haku, ok. Sitten heti perään samaan paikkaan tunnarikapulat. Maija vei. Kuusi vierasta keppiä vähän hajallaan. Niiden takana peittämättömänä oma. Jetta haki oman!!! Koski kyllä yhteen edessä olleeseen kapulaan, mutta silti! Olen onnesta soikea. Tokihan tiedän, ettei Jetta tunnaria vielä osaa, ja tehdään edelleen omaa piilottaen, että saadaan haistelua vahvistumaan, mutta että meillä on mahdollisuus?!? Edes pieni. Kun Jetta on kierroksilla, eli muiden liikkeiden yhteydessä tai välissä, ei varmasti vielä onnistu.

Sitten Jetta treenasi agilityä.

Video: Jetta ja Maija agi-treeni.

Agin jälkeen oli yleisen treenivuoron toko-treeni vielä, meidän ja Maijan lisäksi vielä yksi muu koirakko. Jetalta oli hieman puhti pois, mutta se ei liene ihme edellisten tehtävien valossa. Kiertojen kanssa piti harjoitella stoppeja, mutta en meinannut saada kiertämään (agi-kepit veti puoleensa) ja kun sain kiertämään, tosi huonoja ja löysiä stoppeja. Päädyin heittämään palkan heti käskyn jälkeen, että saatiin edes jonkinmoisia seisahtumisia. Yksi maahanmeno myös, ok. Sitten hinkattiin luoksetulon loppuasentoa, joka ei taas millään ollut suora. Tänään onnistuneen eteenistumisen luoksetulomatka oli kaks metriä.

Kakea vähän. Vain asentoja läheltä. Tässä tapahtui pieni ihme: vaikka toinen koira treenasi vieressä samaan aikaan ja sitä palkattiin ja oli noutoa ja vaikka mitä, Jetta ei juuri ottanut siitä häiriötä! Miten tämäkin on mahdollista? Ensin otti vääriä asentoja ja ennakoi, mutta aloin palkata asentojen pidosta, muuttui paremmaksi ja keskittyi hyvin häiriöstä huolimatta.

Liikkeestä istuminen. Reagoi liikkurin käskytykseen. Jäi seisomaan ilman mitään käskyä. Uusittuna hyvä istuminen.

Hetkeksi tauolle autoon ja sitten paikkamakuu. Naapurikoiran innoittamana Jetta aluksi vinkui reilusti ja hötkyili, mutta hiljeni, kun mentiin piiloon. Oli sen näköinen, että hoh-hoijaa, tässä sitä maataan sitten puoli tuntia, ja asentokin oli sen mukainen. Makaroni. Mutta pysyi maassa ja nousi ekalla käskyllä sivulle, tosin olisi voinut olla ryhdikkäämpi.