Päätin opettaa Jetalle nyt esineen pitämisen. Seuraavan kahden viikon aikana pitotreeniä otetaan kaksi kertaa päivässä, ennen aamu- ja päiväruokaa. En ole ennen opettanut noutoa tällä metodilla, joten toivotaan, etten onnistu pilaamaan mitään. Toisaalta, Mitzu pureskelee kapuloita kuin pikkupossu, joten nähtävästi aiemmin käyttämäni metodikaan ei ollut aukoton. Esineenä käytän sellaista hieman noutokapulan mallista lelua.

Treeni 1. Otin Jetan hihnaan, avasin leuat ja laitoin esineen suuhun -> pentupaniikki. Yritti päästä kaikin keinon tilanteesta irti, eikä millään ymmrätänyt, mistä on kyse ja miksi sitä "kiusaan". Sitkeästi yritin uudestaan ja lopulta jouduin pitämään toisella kädellä koiraa kainalossa ja takaraivosta kiinni ja toisella kädellä laittamaan esineen suuhun. Kuonoa täytyi pitää kiinni sekä ylä- että alapuolelta. Pieni hetki kun pitoa onnistui, kiitos ja nami. Onnistuin laittamaan esineen suuhun vielä kaksi kertaa, mistä kiitos ja nami ja aamuruoka palkaksi.

Treeni 2. Samat valmistelut kuin aamulla, mutta otin vielä suuremman herkun namiksi (kuivattua lihaa). Nyt sujui jo paljon helpommin. Kun avasin Jetan suun, se piti kapulaa suuremmin vastustelematta suussaan, kehuin rauhallisesti, "irti" ja nami. Toinen toisto, jossa Jetta vähän vinkaisi, pidin varmaan liian kovaa kuonosta kiinni. Hellempi ote, hetken pito, "irti" ja nami. Kolmas toisto sujuikin jo helpommin, leuat auki, kapula suuhun, rauhallinen kehuminen (mutta otetta ei saa yhtään höllentää, muuten suu aukeaa), "irti" ja nami. Palkaksi päiväruoka. Jos toistojen välillä tapahtuu yhtä suurta edistystä kuin näiden kahden ensimmäisen harjoittelukerran välillä, niin miellä ei ole mitään hätää :)