Aamutunnari pihalla. Rivi, oma keskellä. Pyry häiriköi tosissaan. Ensin se seisoi kapuloiden päällä ja talloi niitä ja levitteli ympäriinsä. Kun se vihdoin suvaitsi tulla pois kapuloilta, lähetin Jetan noutamaan ja Pyrykin juts sillon hoksas lähteä takaisin kapuloille. Niinpä menivät kilpajuoksua kapuloille, ja tässä valossa on suoranainen ihme, että Jetta haisteli nätisti ja toi kertaheitolla oman.

Iltatunnari hallilla. Vieras liikkuri vei kapulat. Rivi. Meni oikein nätisti kapuloille ja haisteli huolellisesti pariin kertaan. Löysi oman ja palautti nätisti. Ei tainnut olla edes kauhean huono luovutuasento.

Aluksi paikkamakuu. Vinkui alussa vähän, naapurikoiran kaveriksi. Oli mennyt ihan myttyyn makaronille makaamaan. Mutta pysyipähän kuiten maassa.

Seuraaminen oli nyt huonoa. Otin kaavion tyyppisesti. Toinen koirakko teki vieressä ja kuului jotain ääntelyä, ja Jetan keskittymiskyky herpaantui täysin. Se rynni eteen, seilaili sivusuunnassa ja oli muutenkin levoton. Otin kaikki askellajit + askeleet ja käännökset. Pakitusta yski askel, se meni hyvin ja suoraan!

Luoksetulo kokonaisena, ilman liikkeenohjausta. Seisahtui tosi nätisti sellaisella heiveroisella käskyllä. Täytyy muistaa välttää liian kovaa käskyä (josta se menee maahan), saattaa olla vaikea, jos muka hälyn tai muun takia pitäisi antaa kovempi käsky. Niin ja liikkuria pitäis käyttää! Seisomasta lähti tulemaan hyvin laukalla, mutta muutti raville ennen maahanmenoa, joka kylläkin oli hyvä. Pitäisi ottaa stoppia ja siitä lähdöstä palkkausta, kun aina jos otan seisahtumisen ja se on hyvä, tulee palkattua siihen. Asiallinen eteenistuminen. Mutta otinkohan sivulle?

Ruutu. Olin sen verran kaukana, etten nähnyt onko sisällä. Jetta kyllä korjasikin paikkaa alustalle vähän eteenpäin ja Maija sanoi, että on sisällä. Huusin palkkasanan Jetan mennessä ruutuun siinä kohtaa, jossa oisin ajatellu huutavani seiso-käskyn. Vaikea ajoittaa.  

Hyppynouto. Oli hyvä.

Kaket. Taisi liikkua johonkin suuntaan vähän. I-S-M-S-I-M. Maasta seisomaan, nousi taas istumaan, niin kuin usein ennenkin. Otin askeleen eteenpäin ja olin jo lähtemässä nostamaan sen mahan alta seisomaan, kun Jetta päättikin korjata itse asennon. Sivulletulossa jäi toinen tassu alemmas ja kun halusin korjata sitä kunnolla istumaan, koko koira pomppas taaksepäin.

Sitten vaan se tunnari. Ja Jetta pääsi Maijan kanssa ottamaan pienet agit, rimat maassa.