Eilen oli jäljestyspäivä Rovaniemellä. Tein itse Jetalle jäljen, pituus oli ehkä viitisenkymmentä metriä ja nyt uutena juttuna oli se, että jälki vähän aaltoili ja kiemurteli maastossa, entisen suoran jäljen sijaan. Nami oli joka askeleella, kun muuten vaikeutettiin tuolla mutkittelulla. Jälki meni varvikossa ja osin melkein hiekalla, maa oli kuivaa. Jälki ehti vanhentua ehkä reilun puoli tuntia.

Ennen jälkeä otettiin vähän esineharjoitusta. Nyt en ottanut varsinaista ruutua ollenkaan, koska minusta alkoi tuntua, että kaikista hauskinta Jetan mielestä ruudussa oli juoksentelu (oikein pikakiihdytykset) eikä niinkään tavaroiden etsiskely. Niinpä päätin, että otetaan vähän takapakkia. Vein Jetan hihnassa lähelle paikkaa, jossa oli pari vierasta esinettä. Kun Jetta tuli esineen kohdalle, otti sen epäröimättä suuhun. Pieni revitys esineellä ja vaihdoin leluun. Sama juttu vielä toisen esineen kanssa, löysi, nappasi hyvin suuhun ja palautti. Vaihto leluun ja revitys. Tämä meni hyvin, mutta luulen, että kannattaa jatkaa vielä jonkin aikaa ennen kuin siirrytään varsinaiseen ruutuun.

Sitten jälki. Laitoin Jetan jäljen alkuun, mutta tällä kertaa sivusta, en päästä, niin että jäljelle tuli yhden askeleen mittainen "jana". Meinasi ensin tarkistella toiseen suuntaan (koska ei ollut ihan jäljen alussa ja siellä väärässä suunnassakin oli makkaranpala), mutta en päästänyt syömään makkaraa väärästä suunnasta, jolloin Jetta kääntyikin oikeaan suuntaan ja lähti imuroimaan makkaraa. Välillä sillä tuntui olevan tosi kiire, mutta kuono pysyi kuitenkin koko ajan maassa, joten tältä osin huimaa parannusta aikaisempaan. Välillä meni vähän jäljen vasemmalla puolella, mutta pääsääntöisesti hyvin jäljen päällä. Yksi välipurkki (jota tosin ei pahemmin huomioinut) ja ruoka lopussa palkaksi. Hyvä juttu oli tämä.

Tokotreenit

Tänään sitten reenailtiin tokoa koulun kentällä oikein urakalla :) Kerrottakoon sen verran, että kotona on reenattu ahkerasti kosketusalustaa ja se alkaa olla Jetalla jo aika sujuvaa. Täytyisi lisätä vielä käsky siihen, niin pääsisi reenaamaan ruutuakin oikein "tosissaan".

Mitzukin otti mielenvirkistykseksi pienet reenit: seuruuta, ruutua, ohjatun ja tunnarin. Meni kyllä hyvin! Nyt kyllä oikein harmittaa, etten ilmoittanut sitä ensi viikonlopun kisaan, kun juoksua ei näy eikä kuulu! Olin niin varma sen alkamisesta...

Jetta otti maratonireenit. Kun otin Mitzun jälkeen Jetan autosta, se juoksi ensin tuhatta ja sataa kenttää ympäri, mutta päätti kuitenkin lopulta tulla minun luo, että saatiin reenit alkuun. Ennen sitä kuitenkin kerkesi käydä läppäilemässä pari kertaa ruudun kosketusalustaa. Ensin reenattiin sivulletuloja, hyviä! Sitten 1-3 askeleen seuruita namilla, jotka olivat hyviä, mutta välillä täytyi ohjata namilla ulkokautta, ettei mene ulospäin vinoon. Sitten pientä namiseuruuvolttia, joka sekin tällä kertaa ok! Kakevaihtoja istu-seiso-istu, pakittaa, mutta se ei liene tässä vaiheessa vaarallista. Käytän käskyjä, istu-käskyn ehkä tajuaa ilman käsiapua, mutta seiso-käskyä ei vielä.

Tunnaripalikka piilotettiin, ennen lähetystä namia Jetalle ja virittelysana (yritän saada aikaiseksi rauhallista mielleyhtymää tunnariin). Meni vauhdilla piilotuspaikkaan, etsi intensiivisesti, löysi ja palautti, mutta kehusanan kuultuaan sylkäisi kapulan pois paria metriä ennen. Täytyy seuraavalla kertaa muistaa kehusana, vasta kun Jetta on jo perillä. Namipalkka noudosta.  

Metallinoudossa, kun pidin kiinni ennen kuin vapautin kapulalle, vinkui ja riekkui jonkun verran heitetyn kapulan perään. Päästin noutamaan vasta kun rauhoittui. Itse nouto aika hyvä, mutta törmäsi vähän vauhdilla kapulalle. Palkkana lelu, ja tiputti kapulan vähän ennen minua.

Noudon jälkeen otettiin vielä luoksetulo. Sami piti Jettaa, jätin sen rauhallisesti, ja kutsuin, kun istui nätisti hiljaa. Tuli kovaa ja tarrasi innokkaasti leluun :) Pitämättä ei kyllä pysyisi paikallaan vielä ollenkaan.

Leikittiin pari kertaa seisahtumisleikkiä. Kun Jetta kuljeskelee jossain vasemmalla puolen, annan seis-käskyn ja heitän pallon. Tuntuu, että Jetta pysähtyy jo käskysanan kuultuaan, mutta en ole aivan varma.

Lopuksi mentiin vielä ruudun liepeille ja höpöttelin Jetalle, "missä ruutu" ja kun se lähti ruutua kohti ja pongasi alustan, heitin pallon palkaksi. Sama vielä uudestaan. Helpottaisi, jos opettaisi sen käskyn alustalle, niin osaisi heti etsiä sitä. Sitten pienet pallottelut ja kotiin. Aika pitkät reenit kyllä. Olisi vissiinki parempi reenata vähemmän useammin kuin tuollaisia maratoneja harvakseltaan. Lupaan yrittää parantaa tapani :)