Nyt on ollut kai kohta pari viikkoa jo putkeen pakkanen joka päivä kolmenkympin tienoilla. Aika erikoista, näin maaliskuun ollessa jo käsillä.

Tänään illalla hallilla Jetan kanssa, ja mukana kaksi muutakin koirakkoa. Jetta aloitti alkuvirittelyn jälkeen seuraamisella, ja pyysin toisia katsomaan, onko se liian edessä. Ei kuulemma ole liian edessä, mutta onhan se vähän tiivistä... Juoksu meni tosi huonosti, väljää, vinoa ja ties mitä. Käännöksiä ja askeleita myös, ihan ok kaiketi. Peruuttaminen menee aina tosi vinoon.

Liikkeestä maahanmeno liikkeenohjauksella. Jätin patukan taakse. Jetta otti liikkurista häiriötä (eli sitäKIN treeniä paaaaljon), meni niin vinoon maahan, että päätin ottaa uudestaan. Toisella yrityksellä jäi seisomaan, mitä en huomannut ollenkaan. Kolmas yritys sitten oli hyvä. No aika monta yritystä tarvittiin. Välissä vapaasta liikkeestä seisomisia, istumisia ja maahanmenoja, niissä Jetta ei sekoillut ollenkaan. Hyvä Jetta.

Luoksetulo pitkältä matkalta eteen asti, tosin patukka näkösällä. Jäi pikkusen kauas, mutta ei kai se haittaa.

Liikkeestä seisahtumisessa oli taas sama vamma, eka käskyllä (eikä kai toisellakaan) ei änähtänytkään vaan jatkoi seuruuta samaan tahtiin jalassa kiinni roikkuen. Sitten kun seisahtui lopulta, itse seisahtuminen oli kyllä hyvä. Hohhoijjaa.

Noutoa monenlaista. Ensin pelkkä törpön kierto. Sitten törpön kierto kapulan kanssa ja palautus eteen. Taisi olla aika hyvä! Sitten kokonainen nouto, eteen palautukseen asti. Hyvä! Palkaksi vielä vauhtinouto. Tänään noudot olivat tosi hyviä.

Kierron yhteydessä myös yksi luoksetulon seisahtuminen. Seisoi tosi vinoon, ja nyt kun ajattelen, se on tehnyt sen aina tuon kierron yhteydessä. Otin uudestaan niin, että hössötin lelun kanssa, toinen piti Jettaa, juoksin poispäin, kutsuin, pysäytin ja heitin patukan, ja voi jeeeee miten hieno seisahtuminen!

Hyppyä monella tavalla. Palkkaa sekä hyppäämisestä poispäin, hyppäämisestä minuun päin että istumisesta. Jopa istumiset onnistuivat, eikä estekään kolissut.

Kakea. Ensin jumittui istumaan (varmaan siksi, kun patukka oli takana), piti antaa toinen maahanmenokäsky. Istumaannousussa peruutti vain pikkusen. Otin kai pari toistoa, sitten nami ja lopuksi vapautus takapalkalle.

Muistui mieleen sellainenkin asia, että tunnarihan se myös kuuluu tuohon tokoon :-o Jätin Jetan makoilemaan ja kävin piilottamassa kapulan hallin toiselle seinustalle, vapautin Jetan ja katsoin, mitä tapahtuu. Ensin pyöri ympäri puomia, jonka päälle olin kasannut leluja ja muuta roinaa taskuista. Ajattelin että istun ja odotan vaan, ja olin varautunut pitkään odotukseen, mutta ei! Jetta sai hajun kapulasta ja meni noukkimaan sen ylös! Tipautti kapulan heti lähdettyään palautukseen (muistan että tähän ongelmalliseen vaiheeseen jäimme viimeksi, en saanut Jettaa tuomaan kapulaa perille). Istuin hiljaa vaan, eikä Jetta muuta vihjettä tarvinnut, vaan kävi heti poimimassa kapulan uudestaan suuhun. Yritti vielä sylkäistä sen pois ennen luovutusasentoa, mutta kun tämäkään ei tuottanut palkkaa, päätti sitten palauttaa ihan eteen asti. Juhuuuuu, hyvä Jetta! Herne liikahti päässä ;)

Lopuksi Jetta oli paikkamakuussa 12 minuuttia. Istuin Jetan vieressä ja silitin aina kun oli hiljaa. Kerran nousi ylös, kun reenikaveri tuli juttelemaan, mutta hyvin tiukan ojennuksen jälkeen makoili nätisti, siitäkin huolimatta, että pikkutyttö pyöri melkein Jetan yli ;) Ehkä se paikkamakuukin sieltä vielä joskus syntyy!!

Kuulin, että huominen toko/pk -kurssi onkin eka kerta ilman koiria. Lisäksi kuulin, että kerhossa eli ehkä toive siitä, että minä olisi jatkossa kurssilla myös vetäjänä. Tälle kurssille olen kuitenkin ilmoittautunut vain "asiakkaana", että saisi Jetalle sitä häiriötä joskus tehtyä.