Tänään tehtiin paljon kaikenlaista. Aamupäivän ruuan aikaan mentiin metsään ampumaan. Kaksi laukausta, n. 40 metristä. Söi nameja, eikä välittänyt laukauksista. Ampumisen jälkeen lähdettiin pienelle metsäkävelylle. Jetta juoksenteli ympäriinsä ja tutki kiinnostuneena metsän hajuja. Aiemmista epäonnistuneista makkararuutuyrityksistä huolimatta uskaltauduin koettamaan sitä vielä kerran. Ja tällä kertaa homma meni aivan nappiin! Sami tallasi ruudun ja ripotteli siihen nakin paloja, ja kun päästin Jetan ruutuun, se nuuskutti koko ruudun läpi, niin että tuhina kuului ja löysi kaikki makkarat :) Tosin alusta oli nyt helppo, pehmeä sammal ja aiemmin alusta on ollut kuiva ruoho. Ajattelin, että jos oppii ensin vaikeamalla alustalla, niin sitten on helppo siirtyä pehmeämpään alustaan, mutta tuo ainakin oli onnistunut kokeilu. Vielä otettiin yksi luoksetulo lelun kanssa ja vauhtia oli kyllä hurjasti pikkukoirassa :)

Mitzun kanssa reenattiin koulun kentällä idaria (hyvä!), ohjattua vasen (eksyi ensin ohjatun merkiltä idarin merkille, josta en saanut millään sitä enää kapulalle, toisella yrityksellä hyvä!) sekä tunnari, jossa ensin siirteli vääriä, mutta toi kuitenkin oikean. Huokaus tuota tunnaria.

Jetan kanssa illalla vielä toinen reenisessio. Ensin sisällä kake-orientaatiota, eli istumaan pakittaen ja istumasta seisomaan mahan alta kädellä auttaen. Kolme toistoa kummastakin. Nakkipalkka oli melkein liian kiihdyttävä (tai sitten huonoon aikaan valittu reenihetki).

Ulkona oli tarkoitus ottaa videolle seuruuta ja sivulletuloa, mutta ikävä kyllä videokamera näyttää sanoneen sopimuksen irti, täytyisi yrittää löytää joku korjaamo, joka voisi tutkia, voiko sitä korjata vai ei! Otettiinkin sitten tuo taviskamera mukaan reeneihin.

Otin Jetan kanssa sivulletuloja (hyviä, innokkaita, nälkäinen pentu ja nakkipalkka!), muutaman pätkän namiseuruuta, sekä kolmesti "merkille" lähetystä. Leikin Jetan lempparileulla ja vein sen merkin taakse, jonne vapautus "merkki" -sanalla. Sinnehän se lähti kuin tykin suusta :) Toisella kerralla en edes ehtinyt viedä lelua merkille, kun Jetta kaahasi jo merkin taakse, mistä tietenkin kehusana ja kunnon revitys palkaksi. Vielä kolmannen kerran niin, että lelu oli merkin takana palkkana. Tuo lelu on siitä huono, että se on niin näkyvä eikä sovi merkin taakse piiloon ollenkaan, mutta saa kelvata näissä ensimmäisissä harjoituksissa.

Tämän päivän huomio oli se, että kun ei ole leikitty muutamaan päivään ulkona, niin leikki oli heti ottanut takapakkia, eli Jetta ei tuonut lelua yhtä mielellään minulle kuin aiemmin. Muistui kuitenkin onneksi mieleen nopeasti. Täytyy nyt leikkiä ulkonakin, ettei tuo pääse unohtumaan. Häiriön alla leikkimistä ei ole kokeiltu ollenkaan vielä (vieras kenttä, muut koirat), sekin täytyisi ottaa ohjelmaan.

Pari reenikuvaa vielä.

1564627.jpg
Namiseuruuta.

1564625.jpg
Perusasentotreeniä.

1564629.jpg
"Merkille" (kuvaaja vain sattui takapuolelle...)