Voi elämän kevät, että minua ärsyttää ja ahistaa se Jetan ruutu- ja ohjattujumi. Tänään hallilla.

Ruutu. Eka merkki ok. Ruutuun ei lähteny millään. Voi tsiisus. Sanoin pari kertaa ruutu. Sitten vain ootin. Sain oottaa toooosi kauan. Yhtäkkiä se sitten jolkotteli sinne ruutuun. Toisen kerran perään samaan ruutuun (tietää nyt, missä ruutu on?). Tismalleen samalla kaavalla. Harhailua, haistelua, vinguskelua. Yhtäkkiä se taas otti ja juoksi suoraa päätä ruutuun. Siirtelin vähän väliä ruudun paikkaa ja yritin lähettää eri etäisyyksistä ja suunnista, mutta ei millään. Parhaiten meni ruutuun silloin, kun näki ensin toisen koiran juoksevan ruutuun. Muutaman kerran saivat juosta ruutuun vuorotellen, niin silloin alkoi vauhtiakin löytyä.

Ohjattu. Vaikea vasen. Ihan saman kaavan mukaan kuin ruutu. Paitsi että nyt haparoi myös merkillemenossa. Täydet etäisyydet, namikupit. Vietiin namit yhdessä. Merkillelähetys + vasen suunta. Kävi kattoon keskimmäisen kupin ja kun se oli tyhjä, luovutti vähäksi aikaa. Jossain vaiheessa meni uudestaan merkille ja hyvin siitä vasemmalle. Toistettuna hyvin pelkkä merkiltä suuntakupille meno. Lopuksi oikea. Se myös hyvä (ilman merkkiä). 

Suora luoksetulo. Voi äly mikä kämmi itellä. Otin pitkältä matkalta ja Jetta tuli kutakuinkin laukalla. Huusin palkkasanan, just kun se vaihto raville :(( Jätin uudestaan ja vilautin mennessäni vähän lelua. Nyt tuli tuhatta ja sataa. 

Seuraamista häiriössä. Toinen koira teki noutoa samalla. Ihan ok, mutta herpaantui, kun kapula lensi ihan vierestä. Tokeni hyvin huomautuksesta. 

Aika huono treeni. Miksi meillä on koko ajan vain huonoja treenejä? Mitä näistä kukaan oppii? Niin kattelin reenin jälkeen, onnuskeliko se vähän toista etujalkaansa. Joku nivel- tai jalkavaiva tästä nyt vielä puuttuiski. 

Päivän kiva osuus oli lenkki uuden syvän lumen keskellä Maijan ja lauman kanssa! :)

Kiitos kuvista Maijalle!


Pyry tanssii lumitansseja, lisää lunta kiitos!!


Valkoisesta tyhjyydestä ilmestyi joku Gremlinsin riiviö.


Lauma tarpoo läpi tuulen ja tuiskun.


Lentoon lähdössä.


Riittää! Mennään kotiin.