Tänään otin Mitzunkin mukaan treenaamaan hallille. Aloitin Mitzun kanssa. Mitzu otti seuruuta, idarin, suoran luoksetulon, ruudun, hyppynoudon ja kaket. Kyllähän se vanha rouva nämä hommat osaa :)) Vähän itellekin terapiaa reenata tuollaisen osaavan koiran kanssa. Tosin tunnarikapuloita meillä ei ollutkaan mukana ;) Vaikka ilmoittaisi tuon vanhuksen kisoihin. Pitäisiköhän tehdäkin niin? ;)

Jetta aloitti seuraamisella. Palkkailin silloin kun ei ollut ihan kiinni jalassa. Aika pitkää pätkää, namipalkkaa harvakseltaan. Muutama perusasento vino. Myös askeleita ja käännöksiä paikallaan sekä peruuttamista. 

Noutoa. Ensin pitoa, sitten nosto. Nouto muutaman metrin päästä, ohjasin varmuuden vuoksi eteen istumaan. Heittää edelleen kapulan helposti takahampaisiin, mutta siirsin sen oikeaan paikkaan. Yksi kokonainen nouto loppuun asti. Pitäisi myös nyt reenata tuota odottamista, kun se on niin vaikeaa. Jos kuulin oikein, murahti kerran kapulalle. Lopuksi otin metallikapulalla vauhtinoudon, sillä metallia ei oltu käytetty kuukausiin. Ei ongelmaa.

Laitoin Jetan hetkeksi arkipaikkamakuuseen, kun kommentoin treenikaverille, ja kyllä se Jetta jaksaakin vinkua :(( Tuo ääntely on kyllä nyt oikeasti ongelma meidän paikallaolossa. On se kyllä ongelma kotielämässäkin, kun se on koko ajan vinkumassa ja haukkumassa :( Paikallaoloja pitäisi ottaa ihan hirveästi nyt häiriössä, mutta ei sitä raski näillä pakkasilla makuuttaa, ettei palellu (ei muuten onneksi nyt ainakaan yskinyt!)

Seisomisia, istumisia ja maahanmenoja vapaasta liikkumisesta. Tosi hienosti! Ei yhtään virhettä! Tästä innostuneena otin liikkeestä seisomisen ja liikkeestä maahanmenon peräkkäin, ja nekin meinvät oikein! Kyllä se Jettakin välillä aina osaa loistaa ;)

Lopuksi ruutureeniä. Ruudussa oli valmiina alusta, ja ruudun vieressä idarin törpöt. Jetta meni tosi hienosti suoraan alustalle ensin melko läheltä. Lopuksi ruutuun iltaruoka palkaksi ja tarkoituksena lähettää pitkältä matkalta. No tietty, kun ruoka oli valmiina, Jetta jäi huonosti ruudun etuosaan. Kutsuin pois (vaikka en tiedä olisiko ollut viisaampaa antaa hakea paikka, kun sen se olisi tehnyt, jos palkkaa ei kuulu?). Uusi yritys oli vielä huonompi, sillä meni katsomaan ja kaatamaan idarin merkkiä. Siitä juoksi ruutuun hyvään paikkaan, joten annoin mennä ruokakupille. Melko sähellystä.

Lisäksi koirat saivat tallustella tänään kymmenen kilsan lenkin. Vähän kuin ennen vanhaan, että kunnon lenkki ja reeni. Ai niin, paitsi aamulla Mitzu pääsi taas hyökkäämään Jetan kimppuun. Huokaus.