Tänään käytiin Jetan kanssa Rovaniemellä ekassa ihka oikeassa jälkitreenissä. Jetta oli aivan supertaitava :) Tällaisen reenin jälkeen voisi vaikka innostua tuosta jälkihommasta ;) Olin juuri luetellut vetäjälle kaikki meidän ongelmat (pää pystyssä kouhottaminen, keskittymisvaikeudet, lamaantuminen jos hihna kiristyy), mutta vielä mitä! Jettahan jäljesti kuin vanha tekijä :) Jetan harjoitus oli vieraan tallaama, eli kolmion mallinen ruutu, josta lähtee kärjestä pieni jälki siten, että askeleet peräkkäin yhdessä jonossa. Alustana varvikko ja namina lihapullat. Jetalla oli kova hinku ruudun reunalle ja pongasi ruudun aloituskohdan itse. Imuroi huolellisesti ruutua ja kun huomasi ruudun kärjestä lähtevän jäljen, lähti hienosti sitä seuraamaan. Ja pää oli koko ajan maassa, eikä noussut kertaakaan! :) Jälkiosuus oli ehkä viitisen metriä pitkä. Voi että Jetta olikin taitava ;)

Oli mielenkiintoista myös päästä seuraamaan toisten jäljestystä ja tallata itsekin jälki, että sai vähän käsitystä, mitä siellä jälkimetsässä tapahtuu. Kiitokset vaan porukalle reeniseurasta ja opastuksesta :)

Lopuksi opeteltiin esineruudun alkeita. Jetan nähden tiputettiin narupallo varvikkoon (n. 10 metrin päähän) ja Jetta sai käydä sen hakemassa. Toisessa harjoituksessa pallo heitettiin vähän syrjään avustajasta. Jetta etsi hienosti ja paikannettuaan narupallon toi sen minulle täyttä laukkaa, mistä revitykset palkaksi. Viimeiseksi tehtiin vielä Jetan lempilelulla ja sekin lelu löytyi hienosti (matkaa oli vähän enemmän) ja kun oli löytänyt lelun, toi sen minulle vedettäväksi. Hieno pikku-Jetta! :) Sitä vain tuossa mietin, että kun se näkee avustajan lähtevän, se vinkuu ja reuhtoo perään, pitäisikö siitä olla huolissaan? Tuosta ääntelystä? Olisiko parempi tehdä niin, että lelu piilotetaan Jetan näkemättä ja se pääsisi alueelle tepastelemaan ja sitten löytäisi lelun itsenäisesti. Tiedä sitten. Ainakin tuo ääntely jäsisi sitten pois.

Metsässä oli ihan älyttömästi mäkäräisiä, ja Jetta-parka joutui niiden hyökkäyksen kohteeksi. Mikähän auttaisi mäkäräisiä vastaan? Exspotit on laitettu, mutta siitä ei näköjään ainakaan ole mitään apua.

jemasu.jpg
Jetta-paran masu on aivan mäkäröiden syömä.