Jetan kanssa voittajaluokan tokossa Oulussa 23.10. Maapohjainen halli, jossa lisäksi pinnassa jotakin hakkeen tapaista. Vähän kapean mallinen, ja lisähaasteena agility-esteet reunamilla. Tuomarina Allan Aula. Voittajassa kuusi koiraa, joista Jetta neljäntenä.

Eipäs tullut vieläkään ykköstä, vaikka vähän jo sitä odottelinkin. Ruutu ja tunnari nollille, muut liikkeet (luoksetuloa lukuun ottamatta) suht ok, mutta ennakoi ja otti häiriötä liikkeenohjaajasta tai ympäristöstä lähes joka liikkeessä. Pisteitä 220 sij. 4/6. Kehno kolmostulos siis (vaikka mitäpä sen on väliä, kun ei ykköstä tullut).

Paikallaolon jälkeen liikkeet otettiin putkeen, mutta käännetyssä järjestyksessä.

Paikkamakuu 10. Jetta tuntui tosi hyvältä aloituksessa ja oli hirmu rauhallisen oloinen (jee! :) Meni hyvin maahan, jäi rauhallisesti, eikä äännellyt! Kauhukseni kuulin makuun lopussa, että viereisen koiran ohjaajaa huudettiin kehään ja kohta sitten minuakin :( Viereinen koira oli noussut ja mennyt Jetan luo. Jetta oli noussut seisomaan. Sai kuitenkin kympin, koska häiriö oli kai "kohtuuton". Toivottavasti tämä ei tehnyt mitään hallaa Jetan ihan mukavasti edistyneelle paikkamakuulle. No ei kai.

Kaket 10. Pyöritteli päätä ja katteli taakse, mutta teki eka käskyllä kaikki liikkeet.

Tunnari 0. Tämä ei yllättänyt. Toi väärän. Lisäksi meni maahan, kun odotti kapuloiden vientiä. Mutta hyvä ja iloinen palautus ja suora luovutusasento :D

Metallinouto 10. Olikin ihan hyvä ja vauhdikas. Murahti kapulalle ja taisi tipauttaa sen kun oli nostamassa.

Hyppynouto 10. Ihan hyvä! Unohdin sanoa noutokäskyn, kun koira oli esteen päällä, joten sanoin sen vähän myöhässä. Asiallinen palautus.

Ruutu 0. Ja oma moka!!! Eka käskyllä Jetta meni kovaa ja hienosti ruutuun, mutta oli ihan takarajalla, enkä nähnyt oliko sisällä vai ulkona... Päätin yrittää ohjata vähän keskemmälle (koska treeneissä se on onnistunut), mutta homma menikin ihan plörinäksi, ja Jetta tuli pois ruudusta ja juoksenteli ympäri kenttää :( Että harmitti jälkeenpäin! Ois vaan pitäny käskeä se maahan, siinä missä oli, oli sitten sisällä tai ulkona.

Luoksetulo 6. Luulen, että Jetta vähän hämääntyi ruutu-hommasta, koska käskytin sen aika kovasti ruutuun lopulta. Näytin luoksetulon seisahtumisvirittelyn ja Jetta otti sen niin tosissaan, ettei sitten oikein tullutkaan enää luokse. Pysäytin aikaisin seisomaan, koska näin että vauhti on huono. Mutta siitäpä ei meinannutkaan enää tulla eteenpäin, vaan hiippaili ja pysähteli. Maahan meni kyllä hyvin ja loppuosa hyvä.

Liikkeestä istuminen 10. Päätin ottaa riskillä ja jättää pääavun pois, koska ykkösen mahikset oli menneet. Hyvä istuminen. Turhan tiivis seuruu.

Seuraaminen 9. Ihan hyvää seuruuta. Pari huonoa perusasentoa, etenkin oikeaan kääntymisen yhteydessä. Jetta heilutti häntää koko seuruun, joten sillä ainakin oli kai ihan kivaa :)

Jäi tosi ikävä olo kokeen jälkeen, koska en tosiaankaan haluaisi hinkata tuota voittajaa enää yhtään, vaan päästä jo evl:ään! Mutta iloinen mieli jäi siitä, että Jetta oli tosi sopivassa mielentilassa koko kokeen ajan, eikä kiehunut yli eikä riehunut yhtään turhaan, mutta oli kuitenkin täpäkkänä. 

Tarvitaan lisää vieraita kenttiä ja liikkeenohjaajia. Naapuriseurojen möllitokot ehkä! Jos sellaisia on.

Luulin että saisin elokuun jälkeen tähän mennessä tunnarin kuntoon, mutta ei vieläkään :( Ja sellainen homma on nyt, että ainakaan yhtään enempää ei voi enää treenata, kyllä yhdet treenit päivässä pitää riittää. Täytynee sitten yrittää muuttaa jotakin treenien laadussa, kun määrä ei ole enää lisättävissä.

Video:
Jetan voi-toko Oulu.

Sanoinko jo, että Jetta teki myös mölli-agi debyyttinsä Torniossa Maijan kanssa? Ihan hienoa työtä. Siitäkin olisi video, jos saan sen onnistuneesti joskus ladattua.