Oiiii, mie nautin tästä hiljaisuudesta. Jetta lähti etelään yli viikoksi joulu(treeni)lomalle, ja meille laskeutui rauha taloon. Jetta on kotona tosi äänekäs, haukkuu ja vinkuu paljon ja saa niitä ihme riehumiskohtauksia jos mistäkin asiasta. Esimerkkinä nyt mainittakoon vaikka Pyryn huutaminen, esineiden hakkaaminen, vaipanvaihto tai nukkumaanmeno. Vasta nyt kun se ei ole täällä, huomaa miten paljon se metelöi ja miten ihanaa tämä hiljaisuus on. Sitäpaitsi se pisteli osittain poskeensa ne äsken otetut röntgenkuvat, kun hieman kuumui auton lumien harjaamisesta.

Jouluhoitokoiraksi meille sentään jäi Maaru-lapinkoira, ettei tarvi koko joulua olla ilman koiraa :) Maaru on kyllä maailman kiltein, rauhallisin ja ennenkaikkea hiljaisin hoitolainen. Oikeastaan se näyttäytyy lähinnä Pyryn ruoka-aikoina ja muulloin pitää oikein muistella, että on täällä koirakin ulkoilutettavana ;)

Kyllä on inflaatio iskenyt tämänvuotisiin bordercollie-pipareihinkin. Viime vuonna ne näyttivät niin pulskilta ja pehmeiltä. Tämanvuotinen taitaa olla lähinnä ruikula käyttö-BC, ellei peräti mäyräkoira? :o