Huh, mikä hullunmylly kisojen järkkääminen ja kisaaminen siinä ohessa. Nyt päätin kuitenkin laatia kisaraportit, vaikka osa kisojen byrokratiasta on vielä kesken. Kisat siis kahtena päivänä, lauantai oli ihan huippu!!! Mutta aloitetaan ikävämmästä, eli sunnuntaista.

Tuomari Allan Aula. Voi-koiria 7, oma vuoro toisena. Liikkeet kahdessa osassa, luoksetulosta poikki.

Yleisesti voidaan sanoa, että koko sunnuntain kisa oli minulle ja Jetalle katastrofi :( En saanut Jettaa kisan aikana juuri hetkeksikään oikeaan mielentilaan ja hallintaan. Keskittyminen oli onnetonta, pelkää kaahausta, vinkumista, hösläystä ja holtitonta käytöstä. Vuoroa ennen, tai toista osaa odottaessa, en saanut Jettaa hetkeksikään rauhoittumaan kehän laidalla. Lopulta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin viedä se hetkeksi autoon jäähylle, koska en halunnut sen vouhottamisellaan ja ääntelyllään pilaavan muidenkin suorituksia. Jetta joutui odottamaan pitkään omaa vuoroaan autossa ennen luokan alkua, mikä ei tehnyt sille yhtään hyvää. Kisat ovat videolla, mutta en tiedä, koska saan ne muokattua ja siirrettyä nettiin.

Video suorituksesta.

Sunnuntain pisteet liikkeittäin:

Paikkamakuu 10 (jäi huomaamatta, että Jetta pyörähti kyljeelleen ennen perusasentoon tuloa)

Seuraaminen 9. Levotonta, vilkuilevaa ja jotenkin haahuilevaa. Yleisö taputti ennen kuin edes pisteitä oli näytetty ja tässä vaiheessa viimeistään Jetta oli täysin tavoittamattomissa. Siinäpä onkin oivallinen keino, jos reilut kilpakumppanit haluaa meidät pois pelistä, senkun taputtaa vain raikuvasti ja Jetta on out of control. Pitäisi siedättää kun osaisi ja jaksaisi.

Liikkeestä istuminen 10. Istui kuitenkin.

Luoksetulo 10. Aika hieno seisahtuminen (annoin vain käskyn liian aikaisin) ja maahanmeno. Teki pienen mutkan matkalla, kun just sattui kohdalla kahvilan ovi rämähtämään. En muista miten perusasennot oli.

Ruutu 10. Upea ruutuunmeno ja maahanmeno. Huono loppuseuraaminen.

Hyppynouto 8. Este oli korkea ja esteen edessä tilaa vain vähän, niin ei saanut oikein vauhtia. Kolautti. Eikä meinannut millään irrottaa kapulasta!

Metalli 10. Hyvä, hyvä luovutus- ja perusasento.

Tunnari 0. Voi elämä.... Keitti täysin yli edellisten aplodien vuoksi. Yritin rauhottaa. Haahuili kapuloiden suuntaan, nuuski yleisöä, kävi kehänauhan toisella puolen, palasi takaisin, vaelteli, osui kapuloille, otti ekan joka sattui silmiin (väärä). Onneksi emme joutuneet hylätyksi kehästä poistumisen vuoksi, vaikka mitäpä väliä sillä enää olisi ollut.

Kaket 6. Silkkaa epätoivoa. Eka asento seis, ja tiesin, että nousee istumaan. Arvaili asentoja miten sattuu, eikä edes pitänyt niitä riittävää aikaa. Pakitti kuitenkin vain puolisen mittaa.

Kokonaisvaikutus 8.

Yhteensä 254 pistettä, 2-tulos, sij. 2/7.

Vaikka pisteet eivät välttämättä anna ymmärtää, olin ihan hätää kärsimässä kehässä. Oli pakko ottaa pannasta kiinni liikkeiden välillä ja yrittää rauhoittaa Jettaa. Miten tuommosen kanssa kisaa EVL:ssä, kun siellä ei saa edes koskea koiraan koko suorituksen aikana? Ensimmäisen häiriön tultua (esim. aplodit) koira häivää kuin pieru saharaan. 

Kuka auttaisi ja neuvoisi minua tuossa aplodisiedätyksessä ja yleensäkin häiriösiedätyksessä?


Sunnuntain Voittajaluokan kolmikko palkintojenjaossa.
Kuva: Maija Vinnikka