Video jälkitreenistä.

Jetta oli laukkonu aamusta jo pari lenkkiä, toisen minun kanssa ja toisella lenkillä kaverina Maija ja lauma, joten ajateltiin, että kun koira on valmiiksi jo ihan tööt lenkkien jälkeen, niin reenataanpa vähän vielä PK:ta, jos tätä meidän touhuilua nyt siksi voi kutsua ;)

Jetalle jälki oli hmm... oisko ollu reilut 100 metriä pitkä, kaareva, melkein kai voisi sanoa, että siinä oli loiva kulma. Ikävä juttu oli se, että juuri kun laitoin jäljelle loppupalkan, huomasin, että lähellä oli muurahaispesä! Vaikka mentiin jäljelle melko pian, kaikki makkarat oli muurahaisten valloittamia ja minua kävi Jetta sääliksi, kun se toisesta suupielestä syleksi niitä murkkuja ulos :( Itse jäljestäminen oli ihan kivan oloista (jäljellä n. 10 askelta ilman namia ja sitten aina muutama nami askel, taas 10 namitonta jne.) Tämä jäljestyskerta ei ollut ihan yhtä hyvä kuin se edellinen, mutta ok kuitenkin. Yksi namipurkki meni ohi, niin ettei huomattu. Ja yhdessä kohdassa haahuili siihen malliin, ettei tiennyt oikein, missä jälki menee. Mutta kaiken kaikkiaan minusta pikkurakilta ihan asiallista työskentelyä.

Lopuksi myös esineruuduntapainen. Hyvin kapea (n. 10 metriä), viitisenkymmentä syvä kaistale. Ekaksi kun avasin peräkontin, Jetta ja Monty karkasivat ja Jetta meni laukomaan ruudun suuntaan ja jouduin huutamaan sen pois. Käytiin hakemassa haju esineestä. Näin että selvästi Jetta sai hajun. Palasin lähettämään. Jetta löysi matkalta patukan, joka oli tippunut minun taskusta (!!!), hyvä Jetta, vaikka se ei ollutkaan tarkoitus. Palkkauksen jälkeen uskalstin lähettää sen uudestaan ettimään varsinaista esinettä, mutta ei oikein irronnut. Niin ja kerran se kävi jopa esineellä, nuuskaisi sitä, mutta ei lähtenyt tuomaan, vaikka pyysin. Mentiin yhdessä lähemmäs, ja aika lähelle sai saatella, ennen kuin haki sen.

Tein muuten illalla tunnarin kotipihalla. Jetta arpoi kauan kahden viereisen välillä, mutta päätyi oikeaan :) Ruokakuppi palkaksi. 

P.s. Sääsket ja mäkäräiset on heränneet :(