Yllättäen tuli tänään lähtö Rovaniemelle mölli-tokoihin, kun sain treenikaverilta tietää sellaisten tänään olevan. Oli mennyt minulta ihan ohi, vaikka koitankin seurailla lähiseutujen epävirallisia kisoja.

Käytiin toteamassa, ettei olisi vielä tullut tulosta evl:stä :(

Valmistautuminen meni aika pieleen. Vieressä oli menossa agiilty-treenit ja Jetta yritti vauhkota niiden perään ihan päättömästi. Jouduimme hmm.... keskustelemaan vakavasti, saako niin tehdä, ja tämän keskustelun jälkeen Jetta taisi tuntea tarvetta vaihtaa ohjaajaa. 

Jetta oli edelleen vauhkona mentäessä paikkamakuuseen, ja kaikki katastrofin ainekset olivat ilmassa, mutta selvisimme kuitenkin kohtalaisesti. 

Paikkamakuu 7. Yhdessä voi-koiran kanssa. Oli jähmeä maahanmenossa ja meni vasta toisella käskyllä. Pyröitteli jonkin verran päätä ja ilmeisesti vähän myös vinguskeli. Yleisolemus oli levoton, mutta pysyi kuitenkin ihan hyvin makaamassa. Käänteli päätä mm. jostain kuuluneen laukauksen suuntaan. Meni lonkalle tietenkin. Sivulle suht ok.

Tässä välissä oli tauko, jossa laitoin Jetan pötköttämään rauhoittumissanalla ja se tepsi ihmeen hyvin. Mieli tyyntyi sopivasti paikkaistumista varten. Evl:ssä oli kaksi koiraa, liikkeet ruudusta poikki. Jetta teki ekana. Tein kisamaisesti ilman palkkaa.

Paikkaistuminen 9. Oli tainnut tässäkin vähän käännellä päätä ja lieneekö äännellyt. Mutta sen mitä katsoin auton takaa piilosta, näytti oikein hyvältä. Ja hei! Tämä oli Jetan eka kisapaikkaistuminen :)

Seuraminen 8,5. Alkoi jähmeästi ja koomassa. Juoksuosuudessa koira heräsi! Siitä eteenpäin seurasi oikein kivasti. Huomautin alussa pään pyörittelystä. 

Zeta 10. Wuhuuuuu! S-I-M. Täysin ansaitusti!!! Tämä oli meidän eka virallisesti tehty zeta. 

Luoksetulo 7. Maasta seissiin asti ihan ok. Mutta seissin jälkeen oli kuin täi tervassa :( Hiippaili hitain askelein kohti. Voi elämä, tuo oli tylsää :( Täytyy nyt ottaa seissiä ja sen jälkeen liikkeellelähdöstä palkkaa. Tosi tyly, jos koira ei halua tulla luokse :( Lisäksi maahanmenossa jäi eka käskyllä seisomaan. Eteen ja sivulle kuitenkin ok. 

Ruutu 5. Ei lähtenyt millään merkille :( Totteli vasta kolmatta käskyä. Lisäksi seikkaili ruudussa merkkien takana... Paikka johon sen käskin seis ja maahan oli ihan merkkien välissä, en ole varma, oliko se tarkalleen ottaen sisällä vai ei. Loppuosa ok. Seuraamaantulo olisi voinut olla nätimpi. 

Ohjattu 9, oikea. Pyry (joka oli suorituksen ajan Maijan ystävällisessa huomassa) kiinnitti Jetan huomion sen selän takana, eikä Jetta katsonut yhtikäs yhtään kapuloiden vientiä, vaan vinkui ja hinkui Pyryn suuntaan. Siihen nähden (siis ettei nähnyt kapuloiden vientiä) tämä meni hienosti! Merkille lähti taas jähmeästi, mutta siitä noutoon lähti tosi hienosti (siitä huolimatta, että sanoin väärän noutokäskyn). Eteen ja sivulle siisti.

Hyppynouto 0. Kapula pomppi esteen sivuun ja Jetta kiersi paluuhypyn. Vinot palautuskulmat siis reenaukseen.........

Tunnari 5. Jeeeee!!!! Pyry-episodi jatkui, Pyry vissiin pyrki väkisin kehään ja Jetta oli heti juonessa mukana :( Vinkui ja kiemurteli Pyryn suuntaan. Ajattelin että voi elämä! Jetan aivot oli narikassa ja lähti noutoon vasta kolmannella käskyllä :( Mutta siitä alkoi leijuminen pilvilinnoissa!!! Kun Jetta pääsi kapuloille asti, se haisteli huolellisesti ja otti oman!!!! Palautus ok, sivulle huonosti. Olin ratketa onnesta ;))

Kaket 0. Taas jumittui, ja maahan vasta kolmannella käskyllä :( I-S-M-S-I-M. Toisen seisomisen istui (toka käskyllä seisomaan) ja siirtyi reilusti vasemmalle ja saattoi myös pakittaa. Muut vaihdot kai suht ok. 

Siis 186,5 möllipistettä, ei tulosta. 

Jaa-a. Nyt ajatellaan positiivisesti: hyvä että tuli kokeiltua ennen kisaa palkattomasti liikkeet läpi, niin sai vinkkiä mitä erityisesti pitää vielä treenata. Opittiin myös se, että Pyry EI ole läsnä seuraavissa kisoissa (jotka muuten ovat, uuups, kai parin viikon päästä!) Pyry veti lähellä ollessaan koko ajan puoleensa Jetan huomiota. Noihin alun jumituksiin on pakko keksiä joku lääke, samoin luoksetulon etanavauhtiin. Tuolle häiriönsiedolle ei tässä vaiheessa kovin paljoa ehdi enää tehdä, mutta jos vaikka ottaisi edes sitä häiriökontaktia!

Ärsyttävää oli se, ettei Jetta ollut minun kanssa samalla aaltopituudella. Koko ajan sitä sai käskeä moneen kertaan ja ihme haahuilupäällä oli. Tahmea kuin mikä. Hyvää on kuitenkin se, että rauhoittui hyperaktiivisesta mielentilasta nopeasti pienellä köllöttelyllä :)

P.s. Päivän toisesta haasteesta, Pyryn iltamatkustuksesta autossa, selvisimme hienosti! Aivan yli odotusten :))