Kuunneltiin haikeana säätiedotuksia, että etelään on luvattu suurinpiirtein lämpimintä äitienpäivää ikinä. Täällä siitä saa vaan haaveilla, sillä ulkona tulee lunta, räntää ja vettä vuorotellen vaakasuorassa. Autotkin jo peittyivät osittain lumeen, joten ei täällä ainakaan voi puhua kaikkien aikojen lämpimämmästä säästä.

Jetan kanssa on touhuiltu sisällä. Aamulla katsekontaktia sivulla istuen, Sami toimi "apunaksuttelijana" eli sanoi kehusanan, että tiesin antaa namin. Jetta oli malttamaton, eikä tahtonut pysyä sivulla paria sekuntia kauempaa. Sitten kun Jetta oli riehakkaalla päällä, otettiin pari kertaa "noutoa" metallikapulalla. Toisella kerralla heitin kapulan, ja Jetta toi sen heti minulle takaisin, mistä palkaksi vetoleikki. Sitten vielä toisen kerran niin, että laitoin metskun maahan, Jetta toi sen heti takaisin, mutta ei meinannut irroittaa kapulasta, kun heiluttelin vetonarua sen nenän edessä. Lopulta kuitenkin vaihtoi metskun leluun ja pieni revitys vielä palkaksi.

Tulevaa kake-oppia varten pelailtiin myös hieman. Jetta oli minun jalkojen välissä, ja namia pään yli vieden houkuttelin sen istumaan. Sitten varovasti nostin masun alta, että sain Jetan seisomaan niin, että se siirsi takajalkoja taaksepäin ja siitä tietenkin palkka. Pari toistoa sekä seisomaan noususta, että istumaan menosta.

Jetan sisäsiisteys on ottanut jonkin verran takapakkia. Tähän asti tarpeet on tulleet hyvin ulos. Mutta nyt se ei tahdo millään malttaa kakata ja pissata pihalla, vaan sitten heti sisälle tultuaan lorottelee pissat ja pökäleet lattialle. No tämä on varmastikin vain joku omituinen välivaihe.