Video kisasta.

Viime viikonloppuna kisattiin Rovaniemellä Rommelin kentällä sekä lauantaina että sunnuntaina 5.-6.9.2015. Samalla olin myös kokeen ylitoimitsija. Tuomari ja liikkuri olivat ensimmäistä kertaa liikkeessä uusilla säännöillä, joten jännitystä oli aluksi ilmassa molemmin puolin :) Vettä oli luvattu ko aisaa koko viikonlopuksi, mutta aika vähällä selvittiin lopuksi sateidenkin kanssa. Lauantain alo-luokassa satoi tosissaan, mutta muuten vain enemmän tai vähemmän pientä tihkua tai lyhyitä sadekuuroja koko viikonlopun.

Koe oli lauantaina piirinmestaruuskoe ja sunnuntaina Rovaniemen käyttökoirien kerhonmestaruuskoe. Tuomarina koko viikonlopun Harri Laisi ja liikkeenohjaajana Marketta Salo. Varsinainen tehopari :)

Nemon kanssa kisasimme siis molemmat päivät AVO:ssa, ja olen oikein tosi tyytyväinen viikonlopun tuloksiin! Sunnuntain kisa on videolla, ja siitä kyllä näen paljon-paljon korjattavaa varsinkin omassa toiminnassani ja ohjaamisessani, mutta myös Nemon osalta huomaan juttuja, joita olisi syytä laittaa lisäksi vielä tehotreeniin. Mutta täytyy pitää mielessä, että meillä on yhteistä historiaa vasta puolisen vuotta, joten siihen nähden meillä meni (menee) mielestäni tosi hienosti! Nemo on rehellinen jätkä, joka tekee varmasti sen, mitä opetettu on, eikä missään nimessä venkoile "seku vaan". Se ei ehkä ole maailmankaikkeuden nopeimpia toko-tykkejä, mutta niinhän tuo jo edesmennyt Jontte Eklöf -guru jo aikoinaan valmennusrenkaan leirillä sanoi, että "nopein koira ei voita, näyttävin koira ei voita, mutta luotettavin koira voittaa" :) Tässä vaiheessa tuntuu, että Nemosta saa kyllä tosi luottokoiran myös kisoihin, kun vain ehtisimme tarpeeksi treenata tässä kaiken hässäkän keskellä. Nemo <3

Nemon kanssa meillä kesti hienosti kisavire koko pitkän viikonlopun, vaikka pitempää kestoa ei ole paljon harjoiteltu edes. Eikä juuri häiriötä eikä liikkurointiakaan. Sitä haluaisin reenata paljon enemmänkin vielä.

Kuitenkin viikonlopun tulostasoon olen enemmän kuin tyytyväinen! :)
Lauantai 296 p. AVO1, KP, sij. 1, Piirinmestaruusjoukkue-kultaa, Rovaniemen käyttökoirien joukkueessa
Sunnuntai 284 p. AVO1, KP, sij. 1, RKK Avoimen luokan kerhonmestari

Pisteet lauantai 5.9.

Paikkaistuminen 10
Seuraaminen 8
Seisahtuminen 10
Luoksetulo 9,5
Maahanmeno 10
Ruutu 9
Nouto 9,5
Kauko-ohjaus 8,5
Hyppy 9
Merkinkierto 10
Kokonaisvaikutus 8
Yht. 296 p. AVO1, KP, sij. 1

Pisteet sunnuntai 6.9.

Paikkaistuminen 10
Seuruu 8
Seisahtuminen 9
Luoksetulo 9
Maahanmeno 10
Ruutu 9
Nouto 9,5
Kauko-ohjaus 10
Hyppy 9
Merkinkierto 6 (Tässä minulle sattui tyhmä moka. Minulla on eri äänensävy kiertoon ja ruutuun. Sanoin vahingossa kiertokäskyn "ruutu-äänellä", jolloin Nemo tietenkin lähti etsimään ruutua :)
Kokonaisvaikutus 8
Yht. 284 p. AVO1, KP, sij. 1

Tuomari sanoi, että annan vartaloapuja liikaa koiralle nojaamalla taaksepäin esimerkiksi luoksetulossa ja noudossa. Kirsi on jo aikaisemmin minulle huomauttanut tästä, mutta en tunnu pääsevän tuosta huonosta tavasta eroon, enkä itse sitä edes kovin tiedosta! Ryhti suoraksi nyt vain! :)

Tosi kiva viikonloppu! Järjestelyt toimivat, kiitos talkoolaisille! Olin tyytyväinen kisaviikonloppuun niin kisaamisen kuin järjestelyidenkin osalta. Kokeeseen olisi sopinut porukkaa enemmänki, mutta sama lienee nyt kaikissa kokeissa, että sääntömuutoksen jälkeen koirakot eivät vielä ole valmiita kisaamaan uusilla säännöillä.

Kiitokset viikonlopusta RKK:n porukalle, kotiväelle sekä tietenkin päätähti Nemolle! :)

Lauantain kehäkuvat © Saara Kangasniemi, kiitokset!

IMG_1115.jpg

IMG_1117.jpg

IMG_1120.jpg

IMG_1122.jpg

IMG_1119.jpg

IMG_1123.jpg

IMG_4689%20%28Kopio%29.jpg
Rovaniemen käyttökoirat ry 1-joukkue, Piirinmestaruus-kultaa.
Suvi Ratavaara & bordercollie Böstabyn's Nemoh
Kirsi Pitkänen & sk collie Honey Melon Eirene
Saara Kangasniemi & bordercollie Look Like Blazing Beast
Reetta Mantovaara & englanninspringerspanieli Grouseseeker's Autumn Magic
Virpi Säkkinen & bordercollie Kuunvarjon Varjosielu (puuttuu kuvasta)
 

IMG_4691%20%28Kopio%29.jpg
Hieno poika!

IMG_4700%20%28Kopio%29.jpg
Viikonlopun teema - sadevarustus! :) Tuomari Harri Laisi.

IMG_4703%20%28Kopio%29.jpg
Iloinen viikonlopun tuloksista :) Varmaan Nemokin, vaikkei sitä näytäkään ;)

IMG_4766%20%28Kopio%29.jpg
Ihana viikonloppuvieraamme Maaru-suomenlapinkoira 15-vuotta!! <3

Video kisasta.