Tänään oli hallilla vierailevia treenailijoita Muonio-Kittilä -suunnasta. Eivät ole treenimatkat heilläkään lyhyitä, 140 km suuntaansa. Ensin mietittiin yhdessä näiden koirien toko-hommia ja mahdollisia jatkotoimia ja kun se saatiin päätökseen, kävin hakemassa Jetan kotoa ja treenailin Jetan kanssa. Sillä hetkellä muita koiria ei ollut yhtä aikaa treenaamassa, mutta ihmisiä oli sitten vähän häiriönä.

Aloitin pienen leluorientaation jälkeen maahanmenoharjoituksilla. Vieläkin Jetta tarvitsee useimmiten käsiapua, mutta sanon sentään käskyn ensin, joten ehkä siitä vielä joskus maahanmeno tulee. Kuten aiemminkin olen huomannut, saa olla tosi tarkkana, että ne kyynärät kanssa menevät maahan, ettei jää ilmaan roikkumaan.

Homma jatkui seuruulla. Ensin perusasennosta perusasentoon, enimmillään muutamia askeleita. Namipalkka välissä. Mukana myös vasemmalle käännös namilla auttaen sekä täyskäännös. Lelupalkka välissä ja hetken päästä vielä imuttamalla. Kierrettin isoa ympyrää läheltä keilaa, jolla olen opettanut kiertoja Jetalle, ja tämä keila aiheutti lähestulkoon ylitsepääsemätöntä häiriötä. Kun huomautin asiasta, jatkoi kuitenkin seuruuta sen jälkeen nätisti (kunnes taas tultiin uudestaan törpön kohdalle). Lisää häiriötreeniä! Otettiin myös aivan pientä vasenta ympyrää takapäänkäyttöharjoituksena.

Ruudun keskustaa ensin kaksi kertaa namilla. Hyvin meni! Saan olla itse nopeana, ettei Jetta yritä napata alustaa suuhun. Kolmas toisto oli tarkoitus ottaa kauempaa ja siitä lelupalkka, mutta Jettapa kuumuikin niin, että alkoi vinkua. Hetkeksi peli seis ja Jetta makaamaan, ja uusi yritys. Nyt Jetta malttoi pitää suun kiinni, tosin olisi voinut löytää alustan nopeammin, nyt ehti kiepata ruudun sisällä pienen kierroksen. Tästä kuitenkin lelupalkka.

Muutama kierto, läheltä hyvin, jos otan kauempaa, tarvitsee käsiohjauksen avuksi. Sitten eteenistumisia kahdesti kierron päätteeksi, lelupalkalla. Ensimmäinen enemmän vinoon, minun piti peruuttaa, toinen parempi.

Noudon pitoa ja luovutusta. Kun on 650 g kapula, Jetan pää painuu tosi helposti sen kanssa vinoon. Pieni pöp-pöp -muistutus, jolloin Jetta skarppasi. Taputtelin kapulaa, ja pysyi silti Jetan suussa. Sitten otin luovutuksen niin, että Jetan piti tuoda kapula n. metrin päästä, hyvä. Heitin kapulan parisen metriä ja siltäkin etäisyydeltä toimi hyvin. Sen jälkeen annoin kapulan Jetalle suuhun ja se sai kiertää törpön kapulan kanssa. Lopuksi vielä vauhtinoutona, heitin selän taakse pallon. Olipa vauhtia!

Välissä otin yhden pienen arkipaikkamakuun, ja just oli jotakin hälinää (ovi kävi, koirat haukkuivat) ja Jetta nousi ylös, piti käydä korjaamassa. Treenisession lopuksi otin toisen arkipaikkaolon, nyt pysyi paremmin ja lopuksi sai syödä takapalkkana ruuan reenin päätteeksi.

Mukavaa kun saatiin hallille reeniseuraa! Kiitokset Muonion / Kittilän porukalle :)