Päivä 4.

7.00 Ulos piha-aitaukseen aamutoimien ajaksi, ei haukkumista
8.00 P syö. Ei haukkumista.
9-10 Pyörälenkki (hönkäilee häkkikoiralle, mutta tarttuu hihnaan vain kerran. Vahtaa pitkään mäyräkoiraa, muttei puhu mitään)
10-15 Kylästelyä + P päiväunet
15.30 P syö + pesut. Jetta käskettynä makoilemaan. Vinkuu, mutta pysyy paikalla.
Puhelin soi. Hönkii, mutta ei ravaa.
16 Ulkoilua. Vakkarityyppi puhuttelee pihalla, Jetta ei hauku.
16.30 P varikkokäynti. Jetta käskettynä makoilemaan, vinkuu ja kiihkoaa, komennan. Rauhoittuu ja hetken vinguttuaan hiljenee.
17 Kävely hallille, surkeat toko-treenit + kokous, jonka ajan Jetta hallin puolella häkissä
19.30 Takaisin kotona. Pyry huutaa kun riisutaan, Jetta haukkuu pihalla ikkunan takana.
19.45 P iltapala + leikkii, Jetta rauhassa.
20 Telkkarin aukaisu. Laitan Jetan paikalle, mutta ei olisi tarvinnut. Ei reagoi telkkarin aukasuun.
20.15 Pyykkikoneen täyttö ja päällepano. Ei ole käskyn alla. Ei reagoi.
20.30 Mitä lähemmäs iltapesu ja nukkumaanmenoaika tulee, sitä levottomammaksi Jetta käy. Lopulta ehtii saada skitsokohtauksen ennen kuin ehdin käskeä paikalleen. Käsken paikalle, joudun kieltämään muutaman kerran. Rauhoittuu vähän, mutta vinkuu edelleen. Pysyy paikalla ja hetken kuluttua vinkuna hiljenee. On paikallaan kun palaamme iltatoimista. P nukkumaan. Jetta odottaa nätisti vapautusta.
21.30 Pyykkikoneen äänisignaali. Ei reagoi. 
21.45 Pihatreeni + ruoka
22.20 Simahtaa tyytyväisenä
Pari kertaa päivä aikana hakeutui itse pötköttelmään ensin petilleen ja sitten makkariin, mutta ei malttanut, kun kuuli ääniä ja Pyryn hommia.
 

Hallilla siis reenasin ennen kokousta, ihan surkea reeni. Pyry pyöri tiellä ja jaloissa koko ajan ja sitä sai käskeä ja tökkiä kauemmas. Jetta ei vissiin oikein kestäny sitä. Vauhtia oli kuin pienessä pitäjässä. Ruutu eka, meni sivusta sisään. Kun yritin ottaa uudestaan, Pyry kerkes jo viedä yhden merkin sieltä pois. Otin ihan läheltä alustallemenon. 

Luoksetulo. Lähti ennen kutsua Pyryn käskystä. Uusittuna suht ok.

Jääviä piti ottaa, muttei päästy alkua pitemmälle. Yritin ottaa jotain sata toistoa seisomisesta, mutta jokaikinen kerta se istui. Korjasin ja yritin uudestaan. Ei onnaa. Yritin erillisenä seuruusta, ok, mutta seuruun kanssa ei. Kun sain yhden etäisesti seisomista muistuttavan, luovutin. Lopetin treenin siihen. Jetta sai olla häkissä kokouksen ajan, hallin puolella. Harjoittelemassa olemista.

Illalla kotipihalla ohjattu. Oikea, 5 m sivulle, siirsin rohkeasti pari metriä kerralla taaksepäin. Ei ongelmia (jos hitautta ei lasketa sellaiseksi).

Oli pakko yrittää ottaa se seisominen vielä, kun jäi niin vaivaamaan. Nyt seisahtui jo toisella yrityksellä. On vissiin tullut opetettua istumisen yhteydessä vilkaisu, niin nyt kun jouduin vahtaamaan, seisooko, istui aina. Kun pidin pään suorassa, seisahtui.

Tunnari sisällä. Oli touhuissaan. Seisoin itse. Nosti oikean ja luovutti. En ole varma, oliko se taitoa vai sattumaa. 

Puolentoista minuutin paikkaistuminen ruokakupilla.