Tänään Jetta pääsi reenailemaan ensimmäistä kertaa sitten sairastumisen. Mentiin hallille vasta iltayhdeksän jälkeen, mutta hyvähän se on tottua reenailemaan mihin aikaan vaan vuorokaudesta.

Aloitettiin törpön kierroilla, jotka menivät jo aika hyvin! Ei tarvitse enää näyttää törppöä kohti ja etäisyyttä saattoi lisätä jo kymmeniseen metriin. Välillä tuppasi kuumumaan liikaa ja välillä siellä törpön luona jotakin harhailua, mutta pääsääntöisesti hyvin. Ensin namilla, lopuksi lelupalkka.

Seruaamisessa yritin vähän pidentää taas matkaa. Pistin lelun kainaloon, koska jos lelu on näkösällä, tarkkuus kärsii kohtuuttomasti. Välillä namipalkka muutaman askeleen välein väliin kymmenenkin askeleen välein. Mukana myös käännös vasempaan, käännös oikeaan sekä täyskäännös. Vain yksi perusasento, mutten palkkasin liikkeessä. Toivottavasti oli suorassa, koska en paljon vilkuillut taaksepäin. Jetta vaikutti mielestäni aika tarkkaavaiselta ja innokkaalta. Leveyssuunnassa oli välillä jalassa ihan kiinni, välillä kauempana. Koitin valita palkkaushetkiksi sellaiset, jolloin oli sopivalla etäisyydellä. Lopuksi lelupalkka.

Muisteltiin noutoa. Otin ensin muutaman kapulan noston maasta, ne menivät hyvin. Sitten laitoin kapulan parin metrin päähän, mistä Jetta sai tuoda sen eteen. Sekin vielä meni ihan hyvin. Mutta kun heitin kapulan ja päästin Jetan hakemaan, vauhti oli tosi hyvä, mutta ei hoksannut, että kapula pitäisi tuoda perille vauhdinkin kanssa, vaikka näytin käsillä oikeaa paikkaa. Jäi ympärille pörräämään kapulan kanssa (piti kuitenkin kauniisti). Lopulta sain ohjattua eteen. Otin vielä yhden vauhtinoudon, jossa palkka vauhdista, ettei jää jankkaamisen makua, ja se meni hienosti. Ilmeisesti muutaman metrin päästä asetetun kapulan hausta on liian pitkä matka heitetyn kapulan hakuun. Täytyy seuraavalla kerralla koittaa laittaa kapula ilman hiettoa useamman metrin päähän ja katsoa, onnistuisiko palautus sitten.

Ruutua otettiin siten, että lähetin eri etäisyyksiltä muutamaan kertaan alustalle ruudun keskelle, namipalkalla. Meni hyvin. Sitten otin etäisyyttä vähän enemmän, ja viimeisestä lähetyksestä olisi ollut lelupalkka, mutta Jettapa alkoikin haukkua (kuumua). Kielsin haukkumisen, odotin, että vähän rauhoittuu, ja kun Jetta sitten juoksi hyvin (ja hiljaa)  ruutuun (n. 5 m päästä), palkaksi kehut, lelu ja revitys.

Seisahtumisessa yritettiin jälleen päästä vähän enemmän samaan kulkusuuntaan. Ensin Jetta liikehti minun kanssa vastakkain, mutta pysähtyi kuitenkin käskystä seisomaan. Sitten kuljettiin samaan suuntaan ja kun annoin seis-käskyn, Jetta pysähtyi tosi hyvin, tosin pysähdyin siinä itsekin (että saatoin olla varma hyvästä pysähdyksestä), palkaksi lelun heitto taakse.

Lopuksi kakevaihtoja. Istu-seiso-istu vaihtoja, ja asennoissa pysymistä. Jetta peruuttelee jonkin verran asentojen välillä. Otin mukaan myös yhden seis-maahan-seis vaihdon, jossa Jetta tarvii tietenkin ohjausta, kun on niin vähän otettu. Istumasta seisomaan ei meinannut millään onnistua ilman käsiohjausta, joten kun saatiin yksi onnistunut seiomaannousu ilman käsiapua, Jetta sai siitä iltaruuan palkaksi.

Pääasia, että Jetta on kuitenkin nyt toipunut sairastelustaan ja on taas iloinen oma itsensä! :)