Hmh, näyttää nyt siltä, että huolellisesti laatimassani sosiaalistamisohjelmassa on miehen mentävä aukko :( Jetta on alkanut puksahdella miehiä ja arastella niitä :( Jotenkin luonnostaan sosiaalistajiksi on tarjolla helpommin naishenkilöitä ja niiden syliin ryntää edelleenkin innoissaan. Pari kertaa on kuitenkin käynyt niin, että Jetta on saanut haukkukohtauksen nähdessään mielestään jonkun epäilyttävän mieshenkilön. Eilen tuli Samin kaveri kuukauden poissaolon jälkeen käymään uudestaan ja vaikka tämä kaveri ennestään oli Jetalle tuttu, jostain syystä eilen se pelotti aivan kamalsti. Lopulta kuitenkin uskalsi mennä katsomaan ja sitten kun muistui mieleen, että tämä onkin tuttu, alkoi innokas tervehtimishössötys. Toisaalta sitten tänään katsastuskonttorin pihassa pari vierasta miestä puhutteli Jettaa, eikä se ollut millänsäkään. Samoin eläinkaupassa oli ystävällinen setä, joka oli Jetan mielestä hirmu kiva. Ja ne naisihmiset, jotka tänään Rovanimellä tavattiin, nehän olivat tietenkin kaikki ihan huippukivoja ja ansaitsivat naaman pesut :)

Niin siis tänään oli kaupunkipäivä. Jetta joutui olemaan jonkun verran autossa, kun kävin hoitelemassa asioita, mutta onneksi ei näyttänyt olevan siitä millänsäkään. Tosin nyt on aivan viimeiset hetket, kun se enää sopii pentuhäkkinsä, täytyisi keksiä jokin muu kuljetusratkaisu Samin autoon. Ja tietty myös minun autoon, silloin kun molempia koiria kuskaa yhtä aikaa, kun siinä on nyt vain yksi häkki.

Käytin tilaisuutta hyväkseni ja kävin reenaamassa Jetan kanssa kentällä. Toisia koiria siellä ei ollut, mutta vieressä on juna-asema sekä rekkojen tavaraterminaali, joten häiriöääniä oli tarjolla riittämiin. Ensin Jetta niitä vähän oudoksui, mutta kun alettiin hommiin, unohti häiriöt. Ensin ihan vaan leikittiin vetonarulla ja Jetta tyrkytti sitä vedettäväksi hyvin. Sitten laitoin merkin taakse lelun ja pienen hetsauksen jälkeen vapautin merkki-sanalla. Meni innokkaasti merkille ja kaatoi sen mennessään (niin taisi käydä viimeksikin, pitäisi ehkä käyttää pienempää lelua merkillä). Leikittiin vähän, ja kun vapautin Jetan, se juoksi uudelleen merkille. Kehuin siitä, vaikka en tiedä olisiko pitänyt, kun en sitä erikseen merkille lähettänyt. Kehusanan kuultuaan Jetta ryntäsi (jo valmiiksi suussa olleen lelunsa kanssa) uudestaan tarjoamaan revittäväksi lelua. Hassu humputtelijakoira :)

Pienen tauon jälkeen otettiin sivulletuloja, kontaktia ja namiseuruuta. Namiseuruu ei onnistu nyt kovin hyvin, sillä vaikka yritän siirtää käden paikkaa ja muuttaa kävelyn nopeutta, silti takapää tuppaa työntymään ulospäin. Tietenkin, jos palkkaa tarjoaa ulkokautta, takapää suoristuu, mutta silloin taas etupää joutuu luonnottomaan asentoon... Sivullaolo-kontaktiharjoituksessa on edelleen malttamaton, pitäisi saada kestoa lisättyä siihen. Nyt otin myös namilla ohjaten yhden askeleen perusasennosta perusasentoon siirtymisiä muutaman. Askel täytyy olla lyhyt ja ohjaaminen huolellinen, muuten oikea paikka hukkuu. Mutta näitä yhden askeleen seuruita voisi kyllä ottaa enemmänkin.