Näyttelyreissu tuli tehtyä. Samalla myös kesäloma. Jetta on kyllä kaikkein kaunein, mutta kaikkein huonokäytöksisin bordercollie :o Kun tultiin näyttelyalueelle, sai roikkua kaksin käsin hihnassa ja siltikin oli hankalaa. On vissiin tullut vietettyä aikaa liikaa täällä peräkylillä, kaukana kaikesta elämästä. Oli paahtavan kuuma ja kehä oli myöhässä. Lisäksi olin itse sairaana :( Olin unohtanut lompakon hotellille, enkä voinut edes mennä himoshoppailemaan lelukauppoihin. Ajattelin moneen kertaan, että onneksi tämä näyttelyhomma ei ole meidän juttu. Hermot siellä vaan meni. 

Kun vihdoin koitti se hetki, että stoalaisen tyyninä ja ylväinä astelimme kehään (tai niin luulin), Jetta pimahti lopullisesti. Viereisessä kehässä oli menossa jotain, joka aiheutti jatkuvasti aplodeja ja Jetan pää meni niistä aivan sekaisin. Niinpä tämä toko-koira ei mm. pystynyt kulkemaan edes vasemmalla puolen, vaan poukkoili edestakaisin, hyppi, haukkui, vinkui ja roikkui hihnassa. Siis todella epäkorrektia käytöstä. Ei varmaan tarvitse sanoa, etten saanut sitä mitenkään esittelmään liikkeitä tuomarille, saatikka seisomaan paikallaan arvostelun aikana. Ei oikein tienny oisko pitäny itkeä vai nauraa :D Tuomari ei edes uskaltanut katsoa Jetta-luputtimen suuhun, vaan käski näyttää purennan. Arvostelussa ei tainnut olla mitään muuta hyvää kuin häntä, mutta tulihan sieltä se sininen nauha :)) Näin ollen näyttelyuramme julistettiin päättyneeksi yhtä pikaisesti kuin se alkoikin ;)

Tuomari Fernando Madeira Rodriques, Portugali.

Arvostelu:
Expression not correct. Very snipy on the face. Neck ok. Toeing and topline correct. No chest. Tail correct. Very weak rear. Coat not in condition.

Sama käännöspalvelun tuottamana:
  Ilme ei korrekti. (tuota snipyä ei tiennyt) Kaula ok. Askellus ja selkälinja oikein. Ei rintaa. Häntä korrekti. Varsin heikko takapää. Turkki ei kunnossa.

Jotenkin minulle jäi sellainen olo, että tuo expression saattoi tarkoittaa enemmänkin sitä esiintymispuolta ;) Mutta eipä väliä, joka tapauksessa Jetta on minulle se kaikkein kaunein. Öö, no se käytös kyllä vähän harmittaa, mutta kaikkea ei voi saada.

Samalla tämä siis oli myös meidän virallinen kesälomamatka, kun Pyry on vieläkin aika huono automatkustaja, niin tuo Oulun keikka tuntui olevan sellainen maksimimatka.
 

 
Näyttelytähti puhtaana ja pöyhittynä. Huom. innokas ilme ;)


No mutta eihän se edes seuraa ;)


Huh helpotusta, homma ohi :)


Kaunis koira! Näyttelyuran huipentuma saavutettu! Molempien kasvolta oikein loistaa tyytyväisyys ;)


Nallikarin hiekat kutsuivat lomalaisia.


Mitä isompi aalto sitä iloisempi ilme.


Suuren ulapan reunalla.


Seikkailu jatkuu hotellihuoneessa.


Isä-poika -laatulomailua.


Iloinen kannustaja Jetan näyttelymenestyksen palkintopäivällisillä ;)