Wuhuu, hei taas me reenattiin! :) Tästähän voisi tulla melkein tapa ;) Eka Mitzu pääsi mukaan, kun olin vetämässä tokon alkeiskurssia. Sai näyttää malliksi alo-luokan liikkeitä. Vaikka Mitzu on jo virallisesti eläkkeellä, tuli sittenkin pieni kiusaus ilmoittaa se Kemijärvelle kisoihin parin viikon päähän, ne kun ovat yleellisesti sisällä lämpimässä liikuntahallissa. Pitäisi varmaan testata, vieläkö Mitzu muistaa liikkeet ja jos löytää vielä ruudunkin ja ohjatun kapulan, niin miksikä ei? :) Minusta tuntuu nimittäin, että Mitzu ei enää näe aivan kunnolla, siitä tuo ruutu- ja ohjattu-mietintä. Perjantaihin asti olisi vielä harkinta-aikaa kokeeseen ilmoittautumisen kanssa. Mutta toisaalta, jos kaikki meneekin aivan mönkään, niin se olisi tylsä päätös kisauralle, edellisestä kisasta kun jäi kivasti muistoksi pisteet jotakin 300 luokkaa.

Jetta ei siis ollut mukana tuolla aiemmalla hallikäynnillä, koska en halua sen oppivan enempää huonoja tapoja, kun en olisi voinut olla sitä vahtimassa (tarkoitan metelöintiä odotellessa). Niinpä hurautimme illalla hallille vielä erikseen. Nyt oli mukana kunnon namitkin, niin jo alkoi lyyli kirjoittaa ;) Otettiin muistin virkistämiseksi perusasentoja ja imuttamalla seuraamista. Alkusähellyksen jälkeen (hei, mitä kaikkea kivaa täältä ympäriltä löytyy!) alkoi sujua hyvin! Sitten muutamia askeleita ja käännöksiä vasempaan. Nähdäkseni ihan ok! Liikkeen aikana palkkasin makkaralla ja päätteeksi lelulla.

Sitten pientä taukoa ja uusiin hommiin. Näytin Jetalle lelua, jonka perään se sai hyppiä, jähmetyin itse ja kun Jettakin jähmettyi seisomaan, seiso-käsky ja lelunheitto. Tämän seisomisopetuksen idean sain Mia Skogsterin kurssilla, ja se tuntui ihan järkevältä! (Koskahan saisin aikaiseksi kirjoittaa ne kurssin muistiinpanot?) Tuntui toimivan Jetalla ihan hyvin. Taas pienet leluhömpöttelyt ja vielä maahanmenoa lelun kanssa. Muuten hyvä, mutta saa olla tarkkana, että menee kokonaan maahan asti, ettei tule vain sellainen puolittainen maahanmeno (rintakehä jää ylös). Muutama toisto lelun kanssa ja sitten ihan pieni tauko.

Testasin miten kosketusalusta toimii hallissa. On vahvistettu sitä nyt hieman lisää kotona, mutta tätä ennen alusta ollut tauolla jonkin aikaa. Ja hip hei! Alustalle meno toimi tosi hyvin! Kyseessä siis neljännes hiirimatosta. Ensin pelkkää alustaa muutaman kerran namipalkalla, sitten alusta ruudun keskelle ja wuhuu! Jetta juoksi ruudun keskelle läppäsi alustaa näyttävästi tassulla (ilme: enkö ookki vähän sikataitava :) ja palkaksi pallonheitto. Sitten vielä toiseen kertaan, jolloin meni merkille eka, mutta pongasi alusta sitten jä kävi sitä läppäämässä. Kylläpäs Jetta oli taitava. Vaikkei se vielä paljoa osaa, niin ei ole ehtinyt tulla paljoa vielä virheitäkään :D Nyt pitää vissiin pitää taas taukoa, kun noin hyvin reenit meni, heh! Mutta oikeasti, asiat olivat jännästi kypsyneet Jetan päässä ajan kanssa :)

Niin - kun oli Jetan juoksusta puhetta. Jetalla ei ole ollut vielä juoksua eikä merkkiäkään, että olisi alkamassa. Ei kai ehdi, kun aina on niin kova vauhti päällä :) Tosin päivällä kun käytiin kahden nuoren shelttiherran kanssa retkeilemässä, niistä toinen osoitti huomattavaa kiinnostusta Jetan peräpäähän, mutta niin se on tainnut tehdä jo useamman kuukauden ajan. Tulee sitten juoksu ajallaan, kunhan ehtii.