Eilen tokoryhmän yhteydessä otin vähän siinä välissä Jetankin kanssa, en vain ihan tarkkaan enää muista, miten meni. Nyt päätettiinkin muutta tokoryhmä ensi vuodeksi avoimeksi ryhmäksi, ilman varsinaista ohjausta, sillä ryhmä muistutti (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) enemmänkin arkitottelevaisuuskoulua kuin tokokurssia.

Ensin Jetan kanssa seuruuta. Tuntuma oli, että (liian) tiivistä on, mutta en ole varma, kun tein siinä itsekseen. Asentoja seiso, istu, maahan vapaasta liikkeestä. Menivät yllättävän hyvin! Yksi liikkeestä seisominen takapalkalla, tosi hyvä! Mikä siinä on, että aina kun jättää palkan taakse, seisominen on aivan huippu, mutta ilman takapalkkaa, on kuin ei olisi ikinä kuullutkaan seisomisesta liikkeen yhteydessä.

Kakeja otin niin, että pidin Jettaa pannasta kiinni, siis pelkkää istu-maahan-istu vaihtoa, ja istumisessahan se tuppaa hyppäämään puoi metriä taaksepäin aina noustessaan. Itsepä olen sen niin opettanut, mutta jos nyt koittaisi saada aikaiseksi vähän sellaisia paikallaan olevia kakejakin.

Noutoa, ensin pitoa. Kiskoin kapulaa, niin että Jetta joutui pitämään siitä napakasti kiinni. Muutama maasta nosto, ok. Näissä lähietäisyydellä ei suurempaa ongelmaa. Yksi kokonainen nouto, jolloin a) pidettävä kiinni pannasta, kun ei ole tullut otettua sitä odottamista b) murahtaa kapulalle c) yrittää palauttaa sivulle eikä eteen. Tuota sivu/eteen -juttua en kauheasti ihmettele, kun en VIELÄKÄÄN ole osannut päättää, palauttaako se eteen vai sivulle. Kunpa nyt saisi tuonkin päätettyä, niin olishan se koirallekin helpompi. Luoksetulon jouduin ottamaan tosi lyhyellä matkalla poikittain, kun oli ruuhkaa hallissa. Eli vauhti ei ollut huima, mutta palkkasin kuitenkin vauhdista. Lopuksi yksi ruutuunmeno. Siellä oli vieras alusta, joten Jetta joutui hetken etsimään alustaa, mutta kun löysi, heitin patukan. Ja siinäpä se.

Laitetaanpa pari kuvaakin, kun ei ole koirista uusia hyviä kuiva, niin laitetaan koirattomia.


Kylmä aamulenkki, -27 pakkasta.


Asianmukainen varustus pitää olla, että tarkenee hallilla olla reenaamassa.


Pyry 8 kk, 17.12.2009