Tänään iltasella ajeltiin Maijan ja koirien kanssa Kolariin, jossa järjestettiin kisanomainen treeni piirinmestaruusporukan (johon Jetta kylläkään ei edes kuulu, paitsi varakoirana) kanssa. Tehtiin oikein kehäkin ja kaikki.

Aloitettiin paikkamakuilla. Jetta meni niin vinoon maahan, etten halunnut sitä hyväksyä, vaan otin sen uudestaan istumaan - ja sitten se ei mennytkään enää maahan ollenkaan, vaan nousi koko ajan vaan seisomaan! :-o Kun se meni maahan, pysyi siellä kuitenkin hyvin ja hiljaa, välittämättä naapurikoiran vikinäistä. Aika 3 minuuttia, kun oli koiria monesta eri luokasta. Sivulletulo hyvä. Pienet kehuskelut, pois kehästä, vähän lämmittelyksi seuraamista ja leluleikkiä ja sitten hommiin! Olin päättänyt, että palkkaan mahdollisimman vähän, mutta kuinkas kävikään?! Palkkasin jokaisen liikkeen jälkeen ja paljon...

Seuraaminen. Se oli mielestäni aika asiallista. Alussa tuntui vähän väljältä ja haahuilevalta, mutta ei ilmeisesti ollut sitä. Viimeinen perusasento oli vino. 

Liikkeestä istuminen. Hyvä! Vaikka olisi voinut olla vähän nopeampi. Tuossa ärsyttää se, ettei itse tiedä, istuiko se vai ei - siis kisatilanteessa. Pakko melkein kääntyä katsomaan, sillä en halua, että se saa kisoissa jäädä seisomaan.

Luoksetulo. Oli muuten huippu! Seisahtaa olisi voinut ehkä hieman nopeammin vielä, mutta kelpaa kyllä oikein hyvin. Ja suoraan eteenkin vielä! Itse mokasin viimeisen luoksetulo-osuuden sanomalla väärän käskyn. Ei reagoinut liikkeenohjaajan käskyihin (ei reagoinut missään liikkeessä tänään).

Ruutu. Lähti väärään suuntaan, kohti kehän reunalla ollutta tunnaripussia. Pysäytin ja ohjasin uudestaan, ja meni ruutuun! Tosin siellä oli alusta, jota läppäsi. En tiedä, olisko mennyt ruutuun ilman alustaa. Sain pysäytettyä seisomaan ja maahan hyvin. Poiskutsussa unohdin kääntää pään kutsuttaessa ja minustä näytti, ettei se lähtenyt tulemaan. Annoin toisen käskyn. Ihan turhaan, koska se oli kuulemma jo lähtenyt liikkeelle eka käskystä.

Hyppynouto. Oli meidän pikkueste (kapeampi ja matalampi) mukana, ja Jetta kiersi sen takaisintullessa :(( Hyppynoutoa ohjelmaan siis taas! Toinen yritys hyvä ja luovutusasento suora! Tuntui väljältä, muttei sitä kuulemma ollut.

Metallinouto. Kokonaisuudessaan hyvä. Vähän kalisutteli kapulaa palautuksessa. Ja koska halusin, että vauhtia olisi ollut enemmän, otin perään vauhtinoudon. Löytyihän se vauhtikin.

Tunnari. Nolo ja häpeys, ei viittis ees kirjoittaa. Vaikka otin helpotetusti, ei tullut mitään. Eli verkon alla vieraat ja niiden takana oma. Eka käskyllä ei tapahtunut yhtään mitään. Toisella käskyllä meni jo puoliväliin ja kolmannella sinne päin. Hirveän epävarma ja ahdistunut - sekä minä että Jetta. Ei siitä tule sitten ikinä mitään. Otti se sen lopulta suuhun ja palauttikin puoliväliin ennen kuin sylkäsi suusta pois. Vielä  yksi käsky ja sitten tuli kapula perille.

Kaket. Valahti maahan kuin makaroni, hyvä ettei menny kylelleen. Alkoi naurattaa ihan hillittömästi :D Otin uudestaan istumaan ja maahan, ja meni samalle makaronille, varmaan luuli että tulee taas yksi piiiiitkä paikkamakuu. Yllätys yllätys - nousi ekalla käskyllä istumaan, joten palkkasin siitä lelun heitolla ja lopetin. Huh-heijaa, että viikon päästä ois kisat. Ei tuu mittään.

Tyttärille kiitokset reeniseurasta!

Ai niin mutta! Ehtihän se Jetta ottaa jo Maijan kanssa aamusta agility-treeniä. Ja pari tunnari yritelmää. Eka yritys oli hyvä, kun verkon alla heinikossa vieraita ja niiden takana oma! Sitten tein varsin sellaisen testin, että laitoin vain vieraita maahan ja oman, ja pidin Jetan hihnassa, ettei se pääse suinpäin räpeltämään kapulojen sekaan, mutta ei ollut onnistunut kokeilu, sillä oma ei herättänyt mitään erityistä mielenkiintoa.