On otettu parina päivänä Jetan reeniä videolle. Ongelmat eivät tulleet esille tavallisessa muodossaan tietenkään, kun kamera oli mukana. Jetta oli nyt paljon aktiivisemman oloinen, sen tavallisen täydellisen jähmettymisen sijaan. Eli juoksenteli vain ympäriinsä tönöttämisen sijaan. Hyvä, että edes liikkuu, mutta tietenkin toivoisin, että energia suuntautuisi liikkeiden tekemiseen eikä ympäriinsä juoksenteluun.

Ruutu. Ongelmat alkoivat lokakuussa 2011. Siihen asti ruutu oli hieno. Ei lähde merkille. Tai ei lähde merkiltä eteenpäin. Voi ottaa muutaman askeleen, mutta pysähtyy ja jähmettyy. Tai sitten juoksentelee vain ympäriinsä. Ongelmia on myös merkin ja ruudun (tai ohjatun) yhdistämisessä. Eli voi tehdä hyvin erikseen, mutta ei yhdessä. Lisäksi usein näkee ruudun (tai kapulan), mutta ei halua mennä sinne. Tässä välissä sain kerran jo hienolle mallille ruudun, eli juoksee halukkaasti ruutuun, mutta kun aloin samalla hinkata keskustaan menoa, tuli samantien takapakkia. Viimeisin villitys on jättää merkki tekemättä ja juosta suoraan ruutuun. Olen toisaalta iloinen, että liikkuu edes johonkin. Olen kokeillut ruudun kanssa: helpottaa treeniä, tehdä pienemmissä osissa, käyttää apupalkkaajaa, muuttaa omaa sijaintia, käyttää lelua tai kosketusalustaa ruudussa tai ottaa ilman ruudussa olevaa kohdetta/palkkaa, ottaa eri etäisyyksiltä jne. Olen jämähtämisen kanssa kokeillut sitä, että odotan, että lopulta alkaa taas liikkua ja juoksee itse ruutuun. Se on tuntunut olevan paras metodi ainakin lyhentää jämähätämisen kestoa. Olen myös kokeillut ystävällisesti taluttaa pannasta ruutuun, jos on jämähtänyt, mutta ei ole tuonut edistystä. Lisäksi olen tehnyt niin, että jos on mennyt mutkien kautta ja päätynyt ruutuun, on saanut pelkät kehut ja on otettu toistoja niin, että saa menemään suoraan ja siitä on vasta tullut super(lelu)palkka. Mutta vaikka olisi käyty ruudussa yhdessä ennen ruutuun lähettämistä, se ei välttämättä silti halua juosta sinne.

Ohjattu. Merkki ja nouto ei onnistu yhtä aikaa. Jämähäminen koskee myös ohjattua. Ei halua mennä merkiltä eteenpäin (tai välttämättä edes merkille). Olen paljon käyttänyt kuppeja kohteena kapuloiden tilalla, ettei tässä samalla mene noutokin pilalle.

Tunnari on oma stoorinsa. Ei halua mennä kapuloille.

Videot:

Ruutu ja ohjattu

Tunnari

Olisin enemmän kuin kiitollinen, jos kenelläkään olisi mitään vinkkiä, miten pääsisimme eroon tästä jämähdystilanteesta. Mieluiten jotain muuta kuin että "no laita se tekemään". Varmaan tulee helposti mieleen, että keskeytä sen harhailu, äläkä anna sen haahuilla päättömästi tai kiellä moinen hölmöily, mutta keskeytyksestä tai kieltämisestä tuntuu seuraavan aina melko täydellinen jähmettyminen. Se lopettaa kaiken tekemisen ja seuraavassa treenissä on entistä enemmän jumissa. Sitäpaitsi haluan, että se tekee juttuja, koska itse haluaa eikä siksi, että on pakko. Mistä saan sille niin paljon ruutu/ohjattu/tunnarimotivaatiota, että se tekee ne halukkaasti? Tai että ylipäänsä tekee.