Aamu(päivä)tunnari hallilla, kun käytiin Maijan kanssa kimppatokoilemassa. Tunnari viimeisenä. Ympyrä. Kisamaisesti. Laskin oikein ääneen sen 5 sekuntia, jonka kapulaa saa pitää ja on se kyllä lyhyt aika. Mutta ajattelin uskaltaa yrittää. Meni kapuloille haistellen mattoa koko matkan ja pysähdellen ja haahuillen epämääräisesti. Edellisen liikkeen alussa minulla oli tippunut nami kädestä ja meinasin korjata sen liikkeen jälkeen pois, mutta Jetta huomasi sen, söi ja kuono jäi kiinni mattoon sen jälkeen (siis onko tuollainenkin mahdollista bc:llä, oisin luullu, että se ois dreeverien tms. heiniä).  Meni siis kapuloille hitaaaasti, mutta en keskeyttänyt, koska ajattelin, että nenän käyttö on hieno juttu ja siihenhän juuri pyritään! Kun se lopulta sai sunnuntaikävelynsä ylettymään kapuloille asti, itse tunnari oli oikein hyvä. Haisteli rauhallisesti ja palautti asiallisesti. Loppuperusasento vino, kuten aina. Korjasin. 

Ennen tunnaria otettiin muut liikkeet. Liikkeestä istuminen, liikkeenohjauksella, ilman mitään lisäapuja. Oli kyllä hyvä!

Luoksetulo, suora. Ajattelin, että ennakoi, koska kahdella kerralla olen pysäyttänyt, mutta ei ennakoinut. Jouduin antamaan ylimääräisen käsivihjeen eteenistumiseen, koska oli niin banaani, että näytti menevän ohi minusta.

Ruutua. Harjoittelin itse pysäyttämistä oikeaan kohtaan. Takanahan se tuppaa edelleen olemaan, mutta jos ei kuulu lisäkäskyä, korjaa itse edemmäs alustalle. En tiiä, miten kävisi, jos alustaa ei olisi. Muutaman pysäytys myös lähempää.

Kaket. Otin eka asennoksi seisominen (on tehty liian vähän tätä kisamaisesti) ja ei ollut vaikea arvata, että nousi vaan istumaan. Kävin nostamassa seisomaan ja laitoin uudestaan maahan. Jouduin tekemään saman toiseen kertaan. Kolmannella kerralla jäin lähemmäs. Ok. Sitten ennakoi yhden istumisen. Loppu mitä siitä nyt jäi, oli ihan ok. Joka kerta kun Jetta nousee maasta tai istumasta seisomaan, se hyppää taaksepäin ja kääntyy vasemmalle vinoon.

Lisäksi Maija huomasi, että kaikissa jätöissä (pmakuu, kaket, luoksetulo) Jetta vilkuilee villinä ympärille jätön alkuvaiheessa! Kääntelee päätä ympäriinsä. Ja kun se tekee näin rauhallisissa oloissa, ei liene vaikea arvata, että kun häiriötä on enemmän, takuulla mukaan tulee vähintään ääntely ja mahdolliset muut lieveilmiöt. Pitäisi treenata myös noita jättöjä erikseen! On unohtunu.

Metallinouto. Tämä oli se liike, jossa minulla tipahti nami maahan. Kun sanoin "ota" (noutokäsky), ottihan se, mutta namin. Nappas namin ja lähti muina koirina noutamaan. Hyvä nouto ja kerrankin hyvä luovutusasento. Mutta vino perusasento ylläri-pylläri. 

Tunnarin jälkeen vielä paikkamakuu. Makailivat viitisen minuuttia, kun ohjaajien piti keskukstella siitä, mitä pikaruokaa haetaan reenin päätteeksi. Tutut alkuvingahtelut mukana. Ja tietty lonkalle. Yritin korjata Jettaa pois lonkalta, kun palasin piilosta, mutta ei onnistunut millään. Se sätki selällään, pyöri ympäri, istui, kieri ja teki vaikka mitä, mutta suoraan en saanut sitä makaamaan. Yhden istumaan nousun jälkeen, kun laitoin maahan, niin olihan se lopulta suorassa. Huh-huh.
 

Ai niin! Iltatunnari. Maija vei, rivi, viisi kapulaa. Haisteli laidasta lukien ja otti kerta heitolla oikean. Luvoutus hyvä, perusasento vino.

Mitä mie teen tuolle perusasnnolle ja miksi se pitää aina korjata?