Kävin lauantaina Jetan kanssa Rovaniemellä möllitokossa. Halusin ottaa täysin kisamaisen treenin, joten yritin valmistautua kunnolla, ei mitään palkkauksia kehässä jne. Vieras halli, vieraat ihmiset, vieraat koirat, uudet häiriöt. Otin voittajaluokan liikkeet, kun evl ei vielä ole valmis. Lähinnä halusin hakea oikeainlaista kisafiilistä, mutta siinä epäonnistuin surkeasti. Jetta oli koko kisan/treenin ajan hermostuneen ja levottoman oloinen. Läähätti, pälyili ja pyöri. Valmistautuminen piti olla ok: aamulla aikaisin virranpurkulenkkinä pyörälenkki, ihan hyvä kävely kisapaikalla ennen omaa vuoroa, nuuskuttelua metsikössä ja pieni leikki ennen omaa vuoroa. Mutta silti. En saavuttanut toivotunlaista mielentilaa. 

Alkoi paikkamakuulla. Oli vinguskellut ja käynyt loppua kohti vähän levottomaksi. Pysyi kuitenkin maassa hyvin (taisi olla lonkalla, tietty), eikä elämöinyt niin kovaan ääneen, että olisin itse sen piiloon asti kuullut.

Seuraaminen. Alku oli onnetonta. Ei edes tuntunut seuruulta kuin vasta jossakin puolivälin tienoilla. Hypähteli yhtäkkiä sivulta pois ja jatkoi sitten muina miehinä. Askeleissa pyöri myös minun ympäri, samoin hyppäsi pois sivulta, kun oltiin ihan kehänauhan vieressä. Mutta peruutti hienosti pakitusaskeleet, vaikka sitä on treenattu liian vähän.

Liikkeestä istuminen oli hyvä!

Luoksetulo ok. Nytkähti vähän LO:n käskystä. Ihan asialliset pysähdykset, vaikka olisivat voineet kyllä vieläkin napakammat olla.

Ruutu. Meni ensin sivuun ja huusin jo seis, mutta onneksi itse otti vielä muutaman askeleen keskemmäs (ehkä etsi alustaa?), niin sain laitettua oikeaan kohti maahan. Loppu ok.

Hyppynouto. En ollut varma, miten kapula pomppii matolla ja heiti lyhyen heiton, joka jäi ihan esteeseen kiinni. Jetta katseli hetken ympärilleen hypyn jälkeen, mutta löysi kapulan, palautus ok.

Metallinouto. Muuten hyvä nouto, mutta palautusasento oli vino. Oli jo tulossa aika hyvään asentoon, mutta kameran räpsyminen käänsi sen huomion muualle ja asento jäi huonoksi. 

Tunnari. Tästä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, mutta se ei minua yllättänyt. Toi väärän, mutta liike onkin (ikuisesti) keskeneräinen. Pieni masennus.

Kaket. Eka vaihto seisominen, ja miksi se on ekana asentona minulla vieläkin liian vähällä treenillä, häh!? Nousi seisomaan vasta kolmannella käskyllä. Suht ok vaihtoja, mutta kun piti ottaa seisominen, oli vähällä mennä maahan, ja siitä tuli pieni tyylirikko. 

Kokonaisvaikutuksesta saattiin hyvät arvostelut yhteistyöstä. 

Mutta ne häiriöt, ne häiriötä. Niitä Jetta edelleen kestää tosi kehnosti. Mm. kameran räpsyminen tuntui aiheuttavan kohtuutonta keskittymisen menettämistä. 

Videokooste liikkeistä.

Kiitokset rovaniemeläisille järjestelyistä ja kuvausavusta! :)

Kuvat: Jari V.