Julistetaan operaatio tunnari tältä erää (onnistuneesti :) päättyneeksi! Siirretään tunnari osaksi normaalia treeniohjelmaa. Tarvittaessa palataan taas takaisin tehotreeniin. 

Hallilla iltasella, kun siellä oli alkamassa agi-treenit. Menin tahallaan siihen aikaan, että saatiin häiriötä. 

Luoksetulo. Seisahtuminen. Heiluttelin palloa, Jetta meinas lähteä seisomasta ennen käskyä, mutta komensin uudestaan. Kun lähti seisomisesta tulemaan, heti lelupalka, ennen kuin ehti hidastaa vauhtia.

Ruutu. Kaukaa, pysäytyksellä. Huusin pysäytyskäskyn juuri kun Jetta oli etumerkkien välissä menossa sisään (mikä taitaa nykysäännöillä olla kielletty), mutta se oli hyvä käskynantopaikka, koska samalla kun kuuli käskyn, jarrutti ja kääntyi, ja oli sitten sisällä ruudussa. Toinen lähempää, palkka heti kun ruudussa.

Pitkä seuraaminen, eri vauhdit ja käännökset. Menin tahallani läheltä agi-esteitä ja haukkuvaa koiraa. Ei ottanut ihan hirveästi häiriötä. Vain vähän.

Kaket. Tämän otin myös haukkuvan koiran vieressä. Vähän lyhyempi matka ja palkkasin jokaisen asennon namilla. Kaikki vaihdot eka käskyllä. Ennakoi sivullenousun (urkki namikättä).

Tunnari. Vein ite, ympyrä, oma klo 11. Meni touhuissaan kapuloille, kiihtyi agi-hommista. Meni yli kapuloiden ja oli kaiketi menossa esteille. Muutti mielensä ja palasi kapuloille. Kävi nuuskimassa lelua kapuloiden vieressä. Vauhdilla ja suu auki kapuloille. Saattoi räpeltää vääriä, muttei ainakaan nostanut. Parin haistelukierroksen jälkeen huomasi oman ja palautti. Iltaruoka palkaksi.

Jäin hetkeksi oleilemaan hallin reunalle, kun agi-ryhmä rakensi rataa ja tutustui rataan. Aluksi Jetta vinguskeli, mutta rauhoittui sitten. Palkaksi yhdet kepit ja äkkiä kotiin, ennen kuin agi-treenit alkoi. Sitä se sentään ei olisi kestänyt ;)

Aamutunnari muuten kotipihalla, rivi, oma keskellä. Lähti vasemmasta reunasta nuuskimaan ja kun tuli oman kohdalle, otti sen epäröimättä.

Kirjoitin siitä pyöritys-sivulletuloharjoituksesta Jenni Ojalan toko-koulutuksen yhteydessä. Tässä sitä tekee Vippi-bc. Idean näkee paremmin tästä videolta, kun sitä on hankala selittää kirjoittamalla. Jetta ei pysty läheskään vielä moiseen, kun se ei osaa liikkua yhtään taaksepäin.

Video: Vipin siviulletuloa
© Kirsi Päykkönen