Halusin antaa Jetalle erityisen joululahja (sen lisäksi, että koirilla on tietenkin omat paketit tuolla odottamassa :), joten kävin sen kanssa hallilla treenaamassa oikein perusteellisesti.

Alkuleikin jälkeen aloitettiin seuraamisella. Otin normaalia, juoksua, hidasta, peruutusta, käännöksiä, täyskäännöksiä, perusasentoja, askeleita. Palkkailin silloin, kun Jetta ei ollut liian edessä eikä liian tiiviisti. Aika kiva, luulisin.

Asentoja vapaasta liikkeestä. Maahanmeno ja jopa seisominen olivat tänään aika hyvä, mutta istuminen tällä kertaa hukassa. Kierroikset alkoivat nousta ja aivot kadota, niin piti sitten vähän rauhoittua, ja sitten kun Jetta vihdoin kuunteli, asennotkin muistuivat pikkuhiljaa mieleen.

Liikkeestä seisahtumisen otin kokonaan avo-tyyliin (ilman loppuperusasentoja, joita niitäkin muuten pitäisi treenata). Jätin patukan taakse, ja Jetan ajatukset jäivät patukan luo, niin että pysähteli monta kertaa seuruupätkän aikana, joten kerkesin seurauttaa puoli hallia ja kääntyä takasinkin, ennen kuin seuruu oli niin hyvää, että siitä saattoi pysäyttää. Hyvä seisahtuminen, odotus ja kehuin vielä palattuani vierelle ja sitten vapautus edessä olevalle patukalle.

Perään maahanmeno ja arvata saattaa, mikä sieltä tuli - seisominen! Joko seis onnistuu tai maahan onnistuu, mutta eivät näköjään yhtäaikaa. Uusittuna ok.

Yhden noudon otin - ja se taisi onnistua parhaiten ikinä tähän mennessä! Ensin vähän pitoa ja perään nouto, niin että siihen kuului heitto, odotus, nouto (ilman murinaa), vauhdikas palautus ja vielä nätti eteenistuminen kapulan kanssa. Ou jee, hyvä Jetta! Iso lelupalkka.

Ruutuun piti juosta hallin poikki menevä maton yli, joka ei Jetalta onnistunutkaan, vaan jäi matolle seisoskelmaan. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, nyt hyvin alustalle! Pallonheitto perään!

Jetta hetkeksi tauolle (makaamaan, oli muuten hipihiljaa! :)

Hyppyharjoitusta avo-tyyliin. Ensin palkkasin vain istumisesta esteen takana, sitten yritin yhdistää hyppy+istu, mutta ei ensin onnistunut millään, joko jäi seisomaan tai meni maahan. Käsimerkillä avustettuna istuminen esteen takana onnistui, namipalkka. Kutsuin pois ja varmuuden vuoksi namiohjaus sivulle. Ok.

Yksi kierto. Sitten kierto + seisahtuminen patukkapalkalla, tosi hieno! Palkaksi vielä kierto vauhtipalkalla.

Luoksetulon eteenistumista patukan avulla. Patukka onkin siinä näköjään oiva apuväline! Vaikka sekin täytyy häivyttää, niin onpa vähemmän häivytettävää kuin käsiohjaus ja taka-askel. Ensin pari lyhyemmälta matkalta, yksi pidemmältä matkalta, joka onnistui hyvin ja lopuksi vauhtiluoksetulo.

Jetta oli tänään ihan tosi taitava! Luulen että saimme molemmat aikaiseksi kivan joulumielen! Kunpa olisi ollut aikaa reenata vielä Mitzukin, kyllä sekin olisi joulutreenin ansainnut, mutta jospa voisi tässä pyhien aikana vielä! :)