Viimeinen Jetan kulmahampaista on sitkeästi kieltäytynyt irtoamasta. Pari päivää sitten hammas irtosi tyvestä puolittain, enkä oikein ollut varma, katkesiko se juuresta vai oliko muuten vaan puolittain irronnut. Kun ien alkoi pahannäköisesti punottaa, päätin tänään käydä eläinlääkärissä. Hammas ei kuitenkaan ollut onneksi katkennut juuresta, oli vain puoleksi irronnut. Lääkäri nappasi hampaan irti pihdeillä, eikä Jetta päästänyt pihaustakaan, vaikka vertakin jonkin verran tuli. Muutenkin on aika teräspentu, kun tuntuu, ettei minun rajunlaisetkaan komennukset ja nujuutukset sitä paljoa hetkauta ja Mitzun melkein-tappo-aikeetkin se tuntuu muistavan vaan hetken.

Ilmeisesti hammas oli Jettaa kuitenkin jonkin verran vaivannut, sillä heti päästyään kotiin se alkoi antaumuksella jyystää luuta, joka oli ollut unholassa useamman päivän.

Vaikka Mitzu opettaakin varmaan Jetalle enimmäkseen kaikkia kataluuksia, niin toivon, että yhdessä tärkeässä jutussa se toimii hyvänä esimerkkinä: eilen kun olin uittamassa koiria siellä yhdellä laavulla, niin siellä oli häirikköporo, joka tunki koko ajan lähelle. Jos ei tietäisi, että poro on kasivissyöjä, niin sitä olisi voinut melkein pelätä, kun ei se ihmistäkään arkaillut juuri yhtään :-o Kun olin ajanut sen pariin kertaan pois laavulta, uskalsin päästää koirat vapaaksi. Kun menin hakemaan halkoliiteristä puita tulentekoa varten, niin kukas se siinä? Sama poro juoksee minun ja koirien välistä täyttä kyytiä. Mitzu vaan tuijotti, että anna nami! Niin kuin on oppinut nähdessään jotakin kiihdyttävää. Ja pentu töllisteli siinä vieressä. Onneksi! Ei edes huvita ajatella, mitä olisi tapahtunut, jos se olisi saanut päähänsä lähteä laukkomaan poron perään...

Jetta on muutenkin hirveästi "aikuistunut". Sen uskaltaa päästä pihaan irti, ilman että tarvii joka sekunti pelätä, mihin se pinkasee (tielle). T-leirin jälkeen se ei ole tehnyt ollenkaan tarpeitaan sisälle. Leirin jälkeen se yhtäkkiä tuntui kasvaneen isoksi. Hassua. Kun se kuitenkin on sellainen pikku murmeli :) No enpä valita, hyvä vaihe tämäkin :)