Jettaa vastustaa taas. Se sairastui (mitä ilmeisimmin) suolitukokseen. Viime lauantaina alkoi hurja oksentaminen, niin ettei mikään pysynyt sisässä, edes vesi. Yritin antaa parafiiniöljyä, koska tuolloin jo epäilin tukosta, mutta sekään ei pysynyt sisällä. Sunnuntaina kävimme päivystyksessä, siellä ei ollut röntgeniä, mutta ultrassa kuulemma maksa näytti suuremmalta kuin pitäisi. Jetta sai siellä nesteytystä, kipulääkettä, antibioottia ja pahoinvointilääkettä, että saataisiin pysymään edes se parafiiniöljy sisällä. Oksentelua ei (toistaiseksi) ole esiintynyt sunnuntaiaamun jälkeen.

Sunnuntaina saimme sitten annettua parafiiniöljyä, niin että se pysyi sisälläkin. Sunnuntai-iltana tuli pieni kakkakikkare, mutta ei mitään, mikä nähdäkseni olisi voinut aiheuttaa tukoksen. Parafiiniöljyä tuli kuitenkin läpi vain tihkumalla, niin että pöksykarvat vähän kastuivat ja jokunen läntti lattialla. Viimeksi kun tukos hellitti (silloin elokuussa) sitä öljyä tuli todella hulvaamalla läpi takapäästä.

Maanantaina menimme uudestaan eläinlääkäriin, jossa otettiin myös röntgen. Röntgenissä ei näkynyt vierasesinettä, vain voimakasta kaasun kertymistä suolistoon. Otettiin verikokeita, maksa-arvot ja kaikki muutkin veriarvot olivat hyvät. Ei aristanut mitenkään tunnusteltaessa mahaa. Ei suositellut enempää parafiiniöljyä annettavaksi, ettei sillä turhaan raisteta elimistöä. Epäilynä suolistotulehdus tai ärtynyt suoli. Lääkkeeksi antibioottia ja ruokasuosituksena maissivelliä.

Maanantai-iltana sitten tulikin ihan kunnon kakkaplöräys, joka sisälsi jonkin pienen kovan asian/esineen, jonka ympärille oli kertynyt iso tukko heinää tai karvaa. Ja nyt vasta tuli varmaankin myös ulos suurin osa siitä öljystä. Jes! Ajattelin, nyt alkaa toipuminen! Jetalle maistui hyvin maissivelli ja piimä, kiinteämpää ruokaa en uskaltanut paljon vielä tarjota.

Tiistaina (eilen) keittelin riisiä ja kanaa, ajatuksena aloittaa kiinteämmän ruuan antaminen pikku hiljaa kevyemmällä ruualla, mutta Jetta ei suostu syömään mitään (paitsi maissivelliä). Kaurapuuroa yritin tarjota, mutta sekin oli ehdoton "ei". Tiistaina ei myöskään suoli toiminut ollenkaan, mutta se olikin jo varmaan ihan tyhjä. Yritin tarjota Jetalle ihan pieninä annoksina ihan mitä vaan syötävää, mutta mikään ei maistu! Muutaman pienen hitusen se suostui syömään kananpalasia, mutta ei muuta. Ja sitä maissivelliä tosiaan ottaa muutaman lipaisun kerrallaan sekä piimä maistuu vähän, mutta muuten, jos näkee ruokaa, pakittaa oikein pois ja sellainen ilme naamalla, että ei kiitos! Olen sitten laittanut vähän nutri-plus -geeliä ikeniin, että saa edes jostakin ravintoa. Onneksi suostuu vähän syömään tuota velliä ja piimää, että saa nestettä, kun ei pahemmin juokaan mitään.

Tänä aamuna Jetta teki taas pienen (löysän) kakan, joten suoli ei ainakaan kokonaan enää ole tukossa. Mutta minkä ihmeen takia se ei nyt suostu syömään?! Ja ennen sille kelpasi ihan mikä vaan (no niin kuin näistä tukosongelmistakin voi päätellä). Tietenkin mahalaukkukin on varmaan kutistunut, sillä Jetta on syönyt kunnolla viimeksi perjantaina! Jetta oikeastaan vain nukkuu koko ajan ja välillä käy ulkona pissalla. Pakkasta on taas yli -20, joten sillä alkaa pian palella ulkona, niin ei ole oikein kävelylläkään nyt käyty. Ajattelin että pieni kävely voisi sekä piristää, lisätä ruokahalua ja ehkä stimuloida vähän sitä suolen toimintaakin. Eilen kävimme ihan pienen kävelyn ja takeista huolimatta (-25 pakkasessa) sillä tuli tosi pian kylmä. Ymmärtäähän sen tuossa tilassa. Eikä se muutenkaan outoa ole, että se on väsynyt ja apea, kun on tuollainen rankka sairastaminen taustalla, mutta eihän se vahvistukaan koskaan, jos se ei suostu syömään!

Jos jollakulla on vinkkiä siitä, mitä helposti sulavaa ja koiran mielestä erityisen maistuvaa ruokaa voisi tarjoilla, niin kiitollisena otetaan vastaan ja kokeillaan. Jonkin verran olen antanut myös kuivamuonan liotuslientä, jota Jetta on vähän liponut ja on se sitten suostunut syömään pari turvotettua kuivamuonanappulaa välillä, kun olen tarjonnut, mutta nekin tuntuvat vain inhottavan Jettaa. Eläinlääkäri antoi myös vinkin, että kannattaa hieroa ikeniin hunajaa, jotta saadaan verensokeria vähän nousemaan (oli 2,7) ja sitäkin olen sitten välillä vähän laittanut. Kunpa nyt saataisiin pikku-pupsi taas kuntoon!! Jos ei pian ala ruoka maistua, niin on kyllä käännyttävä uudestaan eläinlääkärin puoleen.