Terveisiä kirjastosta, eli ***PIIP*** Sonera. Muuton jälkeen nettiyhteytemme on katkeillut vähän väliä ja nyt se on vaihteeksi ollut poikki toista päivää. Sonera ei voi, tai ei halua, tehdä muuta kuin esittää valittelunsa asian vuoksi. Nettiyhteys menisi vaihtoon tällä punaisella sekunnilla, jos operaattoreissa olisi valinnanvaraa, mutta kun ei ole.

Niin joo, on me reenattukin :) Eilen käytiin Jetan kanssa hallilla. Aluksi kohteen kiertoja, jotka menevät jo aika kivasti. Etäisyyttä on voinut lisätä aika hyvin, eikä käsimerkkiä tarvitse joka kerta enää näyttää. Osa namilla, osa lelulla. Kaksi kertaa kolautti keilaa mennessään, mutta ei kai tuo niin haittaa. Pari haukahdusta kaupanpäälle, mikä nyt ei tietty niin kovin toivottavaa ole...

Yritin ottaa seruuseen nyt avuksi lelua. Hmm... sanoisinko, että vaatii harjoitusta.. Pieni revitys ensin, sitten naru piiloon nyrkkiin ja yritystä seuraamisesta. Ei mikään huippumenestys. Hyvä kontakti kyllä, mutta asento vino ja väljä. Harjoitellaan lisää.

Nouto otettiin pitkästä aikaa tauolta. Oli otettu vain pito- ja nostoharjoituksia monta viikkoa ja nyt otettiin koko nouto takaisin kuvioihin. Olisi kannattanut varmaan mieleenmuistuttamiseksi ottaa muutama nosto tai pito ensin, sillä Jetta ei hoksannut yhdistää pitoa vauhtinoutoon. Pidin pannasta kiinni, heitin kapulan vierimään, jolloin Jetta syöksyi salamana kapulalle, otti sen nätisti ja lähti palauttamaan kovaa vauhtia. Tipautti kerran, mutta nosti oma-aloitteisesti. Tuli minun lähelle, mutta jäi heittelemään päätään kapulan kanssa, että mitä tälle pitikään tehdä? En meinannut saada edes käsin ohjattua Jettaa perille asti. Lopulta onnistui. Päätin ottaa toiseen kertaan niin, että yritän vielä paremmin ohjata Jettaa näyttämällä eteen istumaan. Ei meinannut ensin löytää heitettyä kapulaa (etsi samasta kohtaa, johon se lensi eka kerralla), löysi kuitenkin hyvin ja nyt palautti aika nätisti. Vain pienellä ohjauksella istui eteen. Siitä reivitys palkaksi. Otin kerran vielä vauhtinoutona, ettei Jetalle jäisi tuosta jankkausmielikuvaa, ja vauhtinouto suoraan palkkaan meni hyvin! :)

Otettiin vähän seisahtumisia ja nyt muutin asetelmaa sen verran, että pyrin kulkemaan nenä samaan suuntaan Jetan kanssa. Alkoi sujua jo ihan kivasti. Jetta peruutti käskyn jälkeen reilusti, mutta se ei liene tässä vaiheessa vaarallista. Ensin koitin heittää namia palkaksi, mutta ei toimi, kun ei Jetta osaa ottaa koppia, joten käytin sitten lelua.

Ruudun toistot (ensin alustalle namin kanssa, sitten lelun kanssa), menivät aika hienosti. Yhdellä lähetyksellä haahuili ruudun ympärillä, mutta muut osuivat hyvin alustalle ja ruutuun.

Luoksetulossa Jetta istuu rauhallisen nälköisenä odottamassa kutsua, mutta pyysin silti Samia varalta pitämään pannasta kiinni. Luoksetulo kovaa vauhtia ja suoraan, kiva :) Vauhdista lelupalkka.

Lopuksi otin vielä istu-seis -kakevaihtoja, joissa välillä peruutusta. Seis-käsky ei vieläkään ole luotettava, eli ei välttämättä nouse seisomaan pelkällä käskyllä, vaan tarvitsee avuksi käsiohjauksen. Yritän kuitenkin yleensä ensin pelkällä käskyllä. Viimeisestä seis-vaihdosta palkaksi iltaruoka.