Unohtui aivan tässä näyttelymenestyksen huuruissa, että olihan meillä tosi kivat kimppatreenitkin sunnuntaina Oulussa, mistä kiitokset asianosaisille! :)

Oli edelleen kuuma ja Jetalla takana hullut näyttelyhillumiset, joten ehkä ihan terävin kärki hommasta pois.

Paikkamakuu ensin. Jetta oli ihan hiljaa! :o Kääntyili lonkalle, mutta so what, kun pysyi maassa ja oli hiljaa! :)

Seuraaminen, käskytettynä. Itse perusseuruu on hyvää. Käännöksissä seilailee vähän sinne tänne ja samaa epämääräisyyttä perusasennoissa. 
-> tehdään paljon käännös + seis, varsinkin oikealle.
-> jos tulee perusasentovirhe, ei uutta käskyä, vaan uusi yritys, ettei J opi, että aina sieltä korjaus ja käsky tulee, jos ei yksi asento kelpaa
-> palkkaa myös perusasentoon (lelullakin), ettei aina tarvitse lähteä muualle reikkumaan
-> takapään käytön tueksi pidennettyä taka-askelta vasemmalle

Luoksetulo. Ongelmana ollut (hyvän) kiertostopin saaminen (huonoon) luoksetulostoppiin. Luulin, etten saa Jettaa kiertämään kunnolla, mutta kiersihän se, vaikka kyseessä oli vain tavallinen merkki. Ja se strateginen asia, jota en ollut tajunnut: myös kiertojen yhteydessä sanotaan ENSIN luoksetulokäsky, ennen kuin koira ehtii kääntyä törpöltä poispäin ja sitten vasta pysäytyskäsky. Pysäytyksessä voi käyttää apuleluheittäjää, niin saa ite keskittyä vain koiraan. Jetan stopit eivät nyt olleet huippuja, mutta maahanmeno oli oikein hyvä. Vanha vamma, vino eteentulo etäisyyden kasvaessa, tuli kyllä hienosti esille.

Kaket. Jetta alkoi olla jo aika väsynyt juoksemisesta ja kuumuudesta. Otettiin kaket liikkeenä, vissiin eka kertaa. Tarvitsi useampia käskyjä asentoihin, oli jotenkin jähmeä. Ei ainakaan tullut eteenpäin, varmaan vähän pakitti.
-> huomio omiin käsimerkkeihin, ehkä liian vahvoja, mikä aiheuttaa pakitusta?
-> maasta istumaan rauhallisia toistoja, sillä Jetta menee helposti seisomisen (pakituksen) kautta
-> kestoa tietenkin lisää ja koittaa saada nami suuhun, ennen kuin ehtii liikkua

Tunnari. Tästä puhuttiin vain teoriassa. Mahdollista opettaa myös niin, että oman piilotuksen jälkeen, otetaan vieraat mukaan matalan kanaverkon taakse, niin että koira näkee vieraat, mutta ei pääse räpläämään niitä, eikä itse tarvi kieltää tms. eikä pelätä että ottaa väärää, sitten vain vähitellen eri paikkoihin ja lähemmäs omaa.

Ruutu. Tämä ei kuulunut ohjelmaan, mutta en malttanut olla ottamatta, kun pääsi vieraaseen paikkaan ja vierailla merkeillä. Hyvin löysi Jetta ruudun ja keskustan. Lelupalkka.

Eihän meillä vissin muuta ollut, ei muista enää... Jo matkasta alkaen on vaivannut tosi sitkeä vatsatauti, viikon siis jo! Vie mehut niin totaalisesti, ettei jaksa tehdä mitään, saati treenata. Sitäkin uhmaten käytiin tänään kuitenkin möllitokossa Rovaniemellä, mistä täytynee kirjoittaa oma stoori.