Jiihaaa, eilen Torniossa kisaamassa Jetan ensimmäisessä EVL-kisassa. Tulos tuli! Huikeasti 192,5 pistettä, kun tuloksen raja on 192 eli jäi puoli pistettä vielä varaakin ;) Tämä on siinä mielessä merkityksellistä, että lokakuussa meillä on omat kisat, joka on piirm ja KV. KV-kisaan pääsee vain, jos on tulos evl:stä. Onneksi ei tarvi olla ykkönen :D Tulos riittää. Pääsee mukaan omiin kisoihin ja piirinmestiksiin.

Kisa oli siis ulkona, hyvä keinonurmipohja. Mutta kun lähetin ilmoittautumisen, olin varma, että kisa olisi hallissa, mikä olisi ollut minulle mieluisampi vaihtoehto. Jetta kun on nyt paljon treenannut hallissa, ja siellä on vähemmän häiriötä (autot, linnut jne....) Sorsastuspaukekin kuului, mutta siihen Jetta ei kiinnittänyt huomiota. 

Kisa meni Jetan mielialan ja keskittymisen suhteen ihan penkin alle :( Pieniä hetkiä se väläytteli ja teki hienosti töitä, mutta suurimman osan ajasta se oli ihan pihalla :( Vilkuili vaan ympärilleen ja koko ajan ryntäämäisillään ties minne :( Aamun valmistautuminen ja kehään virittely menivät mielestäni hyvin. Jetta oli keskittynyt ja rauhallinen. Oli sitä vielä paikallaoloihin mentäessäkin, mutta yksilöliikkeiden alussa se taas lehahti ihan ihmesfääreihin :(

Tuomarina Allan Aula, liikkeet ruudusta poikki. Viisi koiraa, joista me kolmantena.

Paikkaistuminen 0. Kuten sanottua, oli tarkkaavainen ja mielestäni sopivassa vireessä. Oli mennyt maihin kuitenkin heti samalla, kun olin mennyt piiloon. En yhtään voi ymmärtää miksi? Treeneissä Jetta ei ole menny ikinä istumisessa maihin.

Paikkamakuu 10. Hyvä, rauhallinen makuu! Hyvin alas (ehkä vähän vinoon) ja hyvin sivulle omalla vuorolla. Oli makoillut ihan ok, eikä ollut edes vilkuillut.

Pieni kävelytys ja hetkeksi tauolle autoon. Katsoin ekan koiran liikkeet, että tiedän vähän missä mennään.

Seuraaminen 8. Oli tosi levotonta ja vaihtelevaa. En oikein tarkkaan tiedä, kun en tietenkään kattonu koiraa, mutta tuntui paikoin tosi löysältä ja haahuilevalta. Kerran pysähtyi tuijottamaan yleisöstä kuulunutta ääntä. Oli siinä muutama hyväkin pätkä.

Zeta 9. S-I-M. Tämä oli kyllä hyvä ja seuruukin hyvää! Hyvät jäävät ja oli suorassa eikä kääntyillyt. Eiku hei! Jouduin vilkaisemaan perään, istuiko varmasi, kun tuli sellainen olo, että saattoi jäädä seisomaan. Istui kuitenkin ihan ok. Siinä ja siinä ettei ennakoinut viimesitä jättöä liikkurin käskystä. Eka uuden idarin kävely sujui myös itseltä ongelmitta :)

Luoksetulo 10. Hieno! Juoksi kovaa (vaikkakaan ei täysiä), oikein hyvä seis ja maahan. Hyvät välivauhdit. Istui eteen suoraan ja tiiviisti (kuono liivin alle ;) ja siirtyi nätisti sivulle. Tästä olen iloinen :)

Ruutu 0. Meni ensin merkistä ohi. Jouduin ohjaamaan uudestaan merkille. Sitten meni vielä ruudussa niin taakse, että ohjasin keskemmäs. Maahan vasta toisella. Seuraamaan yritti eka tulla väärälle puolelle. Kaikki siis saatiin tehtyä, mutta käskyjä kului muutama liikaa ;)

Tauko.

Ohjattu 0. Meille vain huonoja vaihtoehtoja :D Oikean kapulan suunnassa oli ruutu houkuttimena ja vasenhan Jetalle on ollut koko ajan ylivaikea. No tuli vasen. Meni merkistä ohi vasemmalle. Jouduin antamaan lisäkäskyjä merkille. Kun sain merkille, ei lähtenyt millään vasmmalle :( Kerran yritti lähteä keskelle (totteli kyllä seis-käskyä), mutta edes siitä ei lähtenyt vasemmalle. Kiltti tuomari antoi minun auttaa Jettaa sen verran, että se sai lopulta haettua kapulan. 

Hyppynouto 8. Taisi osua esteeseen, eikä sivulletulokaan ollut paras mahdollinen. Oma heitto liian lyhyt. 

Tunnari 8,5, JEEEE tunnarista pisteitä!! Lähti hieman epäröiden kapuloille ja pysähtyi. Pistin vaan silmät kiinni, niin Jetta jatkoi työskentelyä (olen käyttänyt tätä kikkaa reeneissäki, sitä tuntuu häiritsevän minun tuijottaminen ;) Vilkasin sen verran, että menee oikeaan suuntaan. Löysihän se sieltä oikean! Ok palautus, vaikkakin hidas. Valmistautuminen oli ihan hirveää! Jetan pää pyöri kuin pöllöllä ja oli vissiin lähössä johonkin kehän ulkopuolelle. Siinä mielessä ihme, että löysi kapulat edes, koska ei varmasti nähnyt niiden vientiä. 

Kaket 8. Kaikki vaihdot ekalla käskyllä ilman jumeja (vaikka vaikea seis eka asento)! Vaihtovälit olivat pitkät ja johonkin asentoon tuntui, että alkaa kohta ennkoida. Sivulle ok. Siirtyi vähän taakse vasemmalle. 

Näin ollen evl3 192,5, sij. 5/5, mutta TULOS!!! Hyvä me! Ja voi kun saatais joskus työstettyä tuota häiriönsietoa edes hieman paremmaksi!!

Yhtään kuvaa ei ole kisapäivältä, videokuvasta puhumattakaan.


Täältä tullaan evl! (Kuva: Maija)


Tulipa samalla vietettyä yhden yön kaupunkiloma Kemissä ;)