Perjantaina hoksattiin, että varataanpas Oulusta hotelli ja käydään vähän shoppailemassa. Oli mukava pieni loma, syötiin hyvin ja nautiskeltiin elämästä :) Tosin koirien oli tyytyminen autossa ja hotellilla nököttämiseen. Pääsivätpä edes vähän eri ympäristöön nuuskuttelemaan lenkille vieraita hajuja. Samalla tavattiin myös pitkästä aikaa Annea ja Jekku-tolleria perheineen. Oli kyllä kiva!

Tänä iltana päästiin sitten taas vähän reenaamaankin. Jetta oli oikein riehakkaalla, mutta varsin asiallisella, tuulella :) Oli mukava reeni. Hallilla siis oltiin. Aloitettiin seuraamisella. Teemana suora asento + lelu. Sami apunaksuttelijana. Alkuun lelulämmittely. Ohjasin namilla suoraan perusasentoon. Muutamia askeleita namilla palkaten, välissä lelupalkka. Sen jälkeen pelkkiä liikkeellelähtöjä siten, että kun asento suora, naks + tipautin lelun palkaksi kainalosta. Päästiin jopa kahteen askeleeseen :)

Seisahtumista takapalkalla. Jännä juttu, miten nopeasti Jetta on oppinut tuon takaa palkkaamisen, vaikka sitä ei ole paljon harjoiteltu. Näytän vain, että jätän lelun taakse, ja heti kun Jetta kuulee naksun tai palkkasanan, se ryntää lelulle. Olisi kyllä fiksua ottaa oma palkkasana takapalkalle. Houkuttelin Jetan namin avulla kulkemaan mukana, sanoin seis-käskyn ja Sami naksautti heti kun tassut pysähtyivät. Tästä palkaksi taakse lelulle. Kaksi kertaa meni hyvin, mutta päätin ottaa vielä kolmannen kerran, jolloin pysähtyi kyllä, mutta karkasi heti lelulle. Noh, seisomassa pysyminen on sitten eri treeni.

Lopuksi kiertoja, joiden yhteydessä luoketulon loppuasentoa ja noutoa. Aluksi pelkkä kierto kahdesti lelupalkalla. Nyt etäisyyttä oli kymmenisen metriä, hyvin onnistuu kierto, lelun heitto taakse, kun Jetta oli palaamassa. Välissä yksi pelkkä eteentulo, jonka jälkeen kierto + eteentulo, tosi hyvä! Tipautin lelupalkan leuan alta. Tosin aivan kiinni jaloissa, tuleekohan tuosta helposti tapa?

Yksi kapulanpitoharjoitus edessä istuen, siitä namipalkka. Heitin kapulan metrin päähän, josta Jetta haki sen ja palautti eteen, hyvä. Seuraavaksi heitto muutaman metrin päähän. Itse nouto hyvä ja vauhdikas, mutta Jetta tipautti kapulan minun varpaille ja liimautui eteen istumaan. En sanonut ensin mitään ja katsoin, hoksaako Jetta itse kapulan poimia suuhun. Kun oltiin hetki siinä napotettu napit vastakkain, Jetta huomasi, että ai niin! Se kapula! Poimi kapulan maasta ja tuli hyvin sen kanssa eteen istumaan. Lelupalkka. Viimeiseksi päätin vielä ottaa vauhtinoudon. Se meni muuten hyvin, mutta kun vapautin paluumatkalla ja heitin pallon taakse, Jetta tuli ja törmäsi jostain syystä aivan täysillä minua jalkaan, eikä edes löytänyt sitä palloa joka oli taaske lentänyt. Eihän tuollaiseen törmäilyyn voinut lopettaa, joten vielä uusi vauhtinouto, nyt Jetta syöksyi vapautuksen jälkeen taakseni heitetylle lelulle ilman kommelluksia. Superpalkaksi vielä iltaruoka. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta niin kivaa :) Heh, olisinkohan sittenkin kerran eläissäni onnistunut opettamaan kunnon noudon koiralle! :D Vaikka vielähän siinä on paljon kaikkea, mikä voi mennä pieleen...

Mitzun jalkavammasta sen verran, että se on ollut nyt kaksi päivää ilman kipulääkettä, eikä ontumista ole esiintynyt (kop kop)! Toivottavasti olisi mennyt näin helposti ohi! Tänään Mitzu köpötteli hyvin rauhallisen tuntisen hihnalenkin, enkä havainnut ontumista ollenkaan, ei illallakaan, joten toivottavasti kaikki on nyt ok! Mitään reeniä ei tietenkään ole otettu. Mitzun pitäisi kyllä päästä hierojalle, sillä koko takapää on jäykkä, katsotaan jos saisi varattua ajan!