Oma ihana rakas parhain ystäväni, Jetta
12.2.2008-29.8.2014

IMG_7095%20%28Kopio%29-normal.jpg

IMG_4911%20%28Kopio%29-normal.jpg

"Ikuisuus, yksi huokaus vain
Yksi yö kuin koko elämä
Tuoksussasi keväät tuhannet
Ei etäisyys, ei vuodetkaan
Ei mikään meitä erota
Ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea"

 

Meidän piti käydä tänään Oulussa vain ottamassa kontrollikuvat ja todeta,että lastan saa ottaa pois ja alkaa kuntoutuksen. Röntgenkuvissa selvisi kuitenkin, että Jetan lonkka oli pois sijoiltaan ja lonkkaluu oli murtunut. En kylläkään ymmärrä, miten sellainen fakta oli voinut jäädä leikanneelta ortopediltä 6 viikkoa sitten huomaamatta. Varsinkin kun pyysin erikseen vielä tarkistamaan, onhan lonkka paikoillaan (kun päivystävä lääkäri epäili sijoiltaanmenoa). Lääkäri vastasi, että lonkka on paikoillaan.

Katsoin kuvia ja sijoiltaan olevaa ja murtunutta lonkkaluun päätä. Silloin tein päätöksen. Sen päätöksen ajattelen olleen ainoa oikea ratkaisu rakkainta ystävääni Jetta-luputtajaa kohtaan. Lonkkaluuta ei aleta leikkamaan, eikä lonkkaluun päätä poistamaan. Edessä olisi ollut jälleen pitkä  ja tuskallinen toipumisprosessi, ja ennuste oli joka tapauksessa todella huono. Kunnon jalkaa siitä tuskin enää olisi tullut, joten ihan turha aiheuttaa lisää kärsimyksiä,kipuja ja häkkielämää aktiiviselle koiralle, joka todellakin on tarkoitettu ihan johonkin muuhun.

Niinpä tein sen raskaan päätöksen, että Jetta saa lähtiä taivaan ikuisille toko-kentille kirmaamaan. Olen varma, että päätökseni oli näissä olosuhteissa oikea. Kaipaan omaa ihanaa ystävääni hirveän paljon. Sydämeni, ja koko meidän talo, on täynnä hiljaista tyhjyyttä. Mutta Jetta ei enää sitä tunne, vaan sillä on kaikki nyt hyvin. Hyvää matkaa rakas Jettani!

 

IMG_8020%20%28Kopio%29-normal.jpg
Tämä on minun ja Jetan yhteisen toko-uran onnellisin hetki! Olimme juuri palaamassa Tromssan kaksipäiväisistä tokoista, joista oltiin molemmilta päiviltä saatu evl1-tulokset. Kaksi evl-ykköstä ehdittiin saada myös Suomesta, mutta sen viimeisen valioitumisykkösen saamiseen meille ei enää jäänyt aikaa. Suuresta persoonasta jäi minulle suuri kaipuu.

10479099_10203209197608171_1809980355991