Jaahas, tänään sitä valittiin Suomelle seuraava presidentti, joka on joko Niinistö tai Haavisto. Haavisto saa kyllä minun kannatukseni.

Veikkaan että Jetalla oli yöllä maha kipeä, varmaan liiasta hevonp*skan syönnistä (ainakin toivon, ettei ole vakavampaa). Illalla ei ruoka maistunut, eikä muuten tänäkään iltana, maha kuitenkin onneksi toimii, joten tässä vaiheessa ei tarvi pelätä suolitukosta tai muuta ikävää (kai). Yöllä se kuljeskeli, vinkui, raapi vimmatusti lattiaa (mitä se muuten on harrastanut jo useamman päivän). Halusi ulos ja kävi tarpeillaan. Sitäpaitsi minusta sillä oli selkä kummasti köyryssä. Toivottavasti ensi yö olisi parempi. Lisäksi olen taas tuijottanut sitä sen oikeaa etukinttua, minusta vaikuttaa, ettei se liiku sillä ihan normaalisti. Pitää kattoa vaikka yhessä jonkun kanssa ilman takkia ja valjaita vielä sitä liikkumista. 

Aamupäivällä olin liikkurina reenikaverille, Pyry mukana. Jetta oli autossa, mutta meinasin eka, etten ehkä reenaa sen kanssa, edellisyöstä johtuen. Jos se ei oiskaan ihan kunnossa vielä. 

Päätin kuitenkin kokeilla, ja oli iloinen yllätys, sehän oli ihan vauhdissaan. Aloitus paikkaistumisella. Tärisi jättäessä ja tärisi myös palatessa, joten ei tainut ihan paras mahdollinen olotila olla. Muutenkin oli kummallisen näkönen istuessaan. En tiiä, kauanko olivat paikallaolossa, ehkä sen kisa-ajan. 

Ruutua (ilman merkkiä), meni kyllä kumman hyvin. Ei epäröinyt yhtään ja juoksi täysiä ruutuun ja perille asti. Muutama toisto eri etäisyyksiltä. Yksi seisomaanpysäytyksen kera. 

Hyppynouto. Vähän semmonen okserin mallinen, että levennettin hyppyä etu- ja takapuolelta agi-esteiden avulla, kun se viimeksi pamautti pahki esteeseen. Eka kerralla tippui hypyn takana ollut rima. Muut hypyt hyviä (ensin lelulla, sitten kapulalla). Yhden kerran meinasi kiertää paluuhypyn, kun Pyry seisoi tiellä keskellä estettä. Kohtuullinen häiriö.

Seuraamista häiriöillä. Siinä mielessä häiriöillä, että tein tahallani tosi lähellä toista koirakkoa. Taisivat ottaa siinä noutoa ja jotain. Jetta keskittyi tosi hienosti. Olin tahallani taas kisajäykkä. 

Kun mentiin ulos hallista, ryntäsi taas ekaksi tarpeilleen. Siis että ihan tavistreenit on vissiin Jetalle liian helppoja, ja se alkaa tehä töitä ja tsempata vasta äärioloissa (kuten toisen koiran juostessa SEN ruutuun tai vaikkapa sitten äärimmäisen kakkahädän keskellä ;) Hmm... harmi että se ääriolo ei taida Jetan mielestä koskea kisatilanteita, joissa voikin sitten vaikka jähmettyä kokonaan.


"Kauuuuheeeen kooookee tooooni".


Josta tuli hetken päästä Pisan torni ;)