Eilen sunnuntaina vietettiin Pellon koira-monitoimihallin avajaisia. Halli on nimeltään ROHKI hyä HALLI. Rohki tarkoittaa jotakin sellaista kuin "tosi" tai "erityisen" ja sitä käytetään aina vain positiivisessa merkityksessä, joten oikein osuva nimi hallille :) "Hyä" on tietenkin paikallismurteessa "hyvä". Avajaisohjelman lisäksi oli agility- ja tokonäytös sekä match show. Tokonäytöksen piti tietenkin Mitzu :)

Halli on kyllä oikein hieno! Se on tilava, hyväpohjainen (maapohja) ja valoisa. Tosin lämmitys ja oikea valaistus sieltä vielä puuttuu, mutta on kuitenkin tuulen- ja lumensuoja :) Avajaiset keräsivät runsaasti koiraväkeä paikalle. Avajaispuheiden jälkeen ohjelmassa oli ensin agilitynäytös ja sen jälkeen tokonäytös. Sami kertoi samaan aikaan tokosta sekä liikkeistä, joita Mitzu teki. Otettiin seuruuta, luoksetulo, ruutu, ohjattu ja kaket. Yleisö ihasteli Mitzun suorituksia asiaankuuluvalla tavalla, vaikka eivät kaikilta osin huipusti menneetkään ;) Mutta kyllä siinä silti oli tokon mallia kyllikseen.

Jetta oli mukana hallilla ja ilmoitettu myös mätsäriin. Lähinnä siksi, että tottuu vieraiden kopelointiin ja myös kannatuksen vuoksi :) Jetta käyttäytyi hallilla erityisen törkeästi :( Se riuhtoi ja puri hihnaa, volisi, haukkui, hillui ja muutenkin käyttäytyi epäasiallisesti... Mihin on kadonnut se ylisosiaalistettu pentu, joka kulki minun mukana kiltisti tapahtumassa kuin tapahtumassa?! Uusi sosiaalistamiskierros koiratapahtumissa näyttäisi olevan tarpeen.

Lopulta ei auttanut muu kuin laittaa Jetta kyljelleen ja rauhoittaa siihen. Kertakaikkiaan muu ei auttanut. Kun se oli rauhoittunut, otin sitten namiseuruuta siinä. Kun tuli Jetan vuoro mennä käymään kehässä, se oli aika rauhallinen, vinkui, mutta käyttäytyi muuten asiallisesti. Seurautinkin sitten Jettaa namilla koko sen kehässäoloajan, koska ei me nyt sieltä sitä arvostelua tarvita :) Hyvä juttu oli, että Jetta antoi nätisti vieraan sedän kopeloida ja rauhoittui hyvin myös seisomaan, kun pidin vähän pannasta ja masun alta kiinni :) Tuomari sanoi, että Jetta on AIVAN liian laiha, joten varmaan Jetta on nyt ihan sopivassa kunnossa :) Pitäisi kuulemma olla ikäisekseen enemmän massaa. Olisi pitäny viedä sinne Mitzu, sillä kun sitä massaa (=läskiä) on vaikka muille jakaa ;)

Hih, Jetta oli kuitenkin sinisten pentujen kolmas ja sai oikein palkinnonkin mukaan :)

Hallissa oli sen verran pimeää, ettei kuvaaminen onnistunut, mutta laitetaanpa tähän yksi pimeä kuva kuitenkin muistoksi meidän näyttelydebyytistä :D

jematsari.jpg
Jetta on siis tuo keskellä näkyvä mustavalkoinen möykky :)