En olisi kyllä millään jaksanut reenata, mutta onneksi olin sopinut kimppareenit, niin oli "pakko" :) Mentiin Jetan kanssa hallille, enkä ees ollut suunnitellut mitään, mutta tuli jotain kuitenkin otettua. Aloitettiin pienellä palloleikillä, että Jetta sai enimpiä energioita vähän purkaa. Yksi kierto (hiljainen, ei ääntelyä, jee! :) Liikkeestä seisahtumista yritin pitkästä aikaa. vinossahan se siinä kuleksii ympärillä, mutta kyllä se pysähtyy (ja peruuttaa) kun käskyn kuulee, joten  jokin mielikuva sillä vielä liikkestä oli. Otettiin kakevaihtoja seiso-istu-seiso... Istahti välillä seiso-käskylläkin, peruutteli reilusta ja oli aika levoton, mutta kyllä me välillä jotakin asiallistakin saattin aikaiseksi :) Sitten oikein otettiinkin seisahtumista ja seisomassa pysymistä.

Ruudun kävin rakentamassa, alusta keskellä. Jetta karkasi ruutuun ennen käskyä, mutta koska meni hyvin alustalle keskelle, palkkasin kuitenkin. Toisen kerran otettiin käskyn kanssa, empi vähän ennen kuin lähti ruutuun ja jäi pyörimään vähän ruudun etureunaan. Otettiin sitten vielä yhden kerran ihan läheltä, pelkkä keskustaan meno.

Otin kiertoja siten, että harjoittelin luoksetulon loppuasentoa (vaati taka-korjaus-askeleen, että tuli suoraan) sekä noudon loppuasentoa (ensin pari pitoa). Muuten hyvä, mutta kun sanoin "kierrä", meni kiertelemään ruudun merkkejä eikä sitä edessä olevaa törppöä. Menihän se sinne törpölle lopulta. Itse kierrot kapulan kanssa ja ilman olivat hyviä. Yksi kapulakierto loppuasentoon asti ja toinen vauhdista palkaten.

Seuraamista otettiin askeleita ja käännöksiä. Nyt meni hyvin, kun nami oli kädessä. Mutta kun siitä kädestä ja namista pitäisi päästä eroon. Ehkä pitäisi välillä olla nami kädessä ja välillä ei, kun siihen namittomuuteen ja kädettömyyteen tuntuu olevan niin pitkä harppaus.

Välissä laitoin Jetan makaamaan (arkipaikkamakuuseen) ja havahduin reenikaverin kysymään "Miten teidän paikallaolo sujuu?", että jaa, pitäisi vissiin opettaa Jetalle myös se maahanmenokäsky. Tuolla arkipaikkakäskyllähän se kyllä jo pysyy maassa vaikka 5 minuuttia, mutta kaitpa sille se "oikea" maahanmenokin pitäisi opettaa. Onkohan yhtään 1,3 vuotiasta bordercollieta, joka ei vielä osaa maahanmenoa?! Otin sitten muutaman toiston lopuksi vielä maahanmenoja, kyllä se sen taitaisi aika pienellä vaivalla oppia :)